Paaspop

Maar liefst 50 nieuwe namen bekend gemaakt.

Het programma van de gloednieuwe Bavaria Playground is nu volledig en ook voor andere podia is weer een flinke reeks nieuwe namen bevestigd.

De Jack Daniels krijgt bezoek van Bombay Show Pig, Agent Side Grinder, The Jacks, John Coffey en Traumahelikopter die de laatste maanden sky high gaan dankzij hun spraakmakende optredens. Onder de noemer “hard” vallen tevens Stacked Actors, de Iron Maiden tribute band Up The Irons en Bang Bang Bazooka (alle drie in rockcafé Thunderbolt). Ook Handsome Poets en The Squall komen naar Paaspop.

In de Restolounge zullen de alom bejubelde Nederlandse band Mister and Mississippi, de Engelse singer-songwriter Wendy McNeill, de Balkan boys van Amariszi en de ultieme feest-DJ Kees van Hondt de tent tot een kookpunt zal brengen. Deze viervoeter met de hoogste (dr)aaibaarheidsfactor neemt speciaal voor de gelegenheid de twee Keeswaardige bands Otava Yo en Nederfolkrockband BZB mee. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat BZB daarnaast ook nog een éigen show zal geven op de Main Stage op zondag…

Wegens groot succes keert ook de Boogiedown weer terug op Paaspop, zij het in een gewijzigde muzikale opzet met voortuitstrevend en dynamisch als trefwoorden. Overdag is dit stoere podium net als in 2012 het Mekka van de hip hop. Met De Kraaien, Fotosynthese en FS Green als nieuwe acts naast eerder bevestigde knallers als Kraantje Pappie, Hef, Dope D.O.D. en Fresku. ‘s Avonds wordt op deze warme plek het experiment niet geschuwd en de diepgang opgezocht in de Dubstep met The Others, Eptic en Shit Is Bangin’ DJ’s. Hier slaat de allerhotste dubstep 140 beats per minuut de klok (Obey, N-Type en Gomes). In deze latere uurtjes is tevens volop ruimte voor drum‘n’bass (Noisia), fusion/drumstep (SKisM) en live electro die de ruimdenkende muziekliefhebber in hogere sferen brengen. Dansliefhebbers kunnen verder nog uit de voeten met Dio in de Extrema.

Het Theater krijgt ook al aardig vorm. Rasentertainer Sven Ratzke komt op zaterdagavond. De gerenommeerde piano-act Crazy Piano’s zorgt voor de muzikale omlijsting terwijl het Haagse literaire evenement Puur Gelul o.a. Hugo Borst en Henk van Straten ontvangt. Ook de Loco Royale overtreft zichzelf dit jaar opnieuw. Een sluiertipje: op zaterdagavond zijn alleen vrouwen hier welkom tijdens de Ladies Night Only, waar niemand minder dan de The London Knights de gemoederen aardig zullen verhitten. Inderdaad, de wereldberoemde strippers!

Dit jaar staat de Bavaria Playground voor het eerst op Paaspop. De robuuste constructie en het adembenemende uiterlijk (Bavariablauw staal met echt glas) zijn op zich al voldoende redenen voor een bezoek, maar ook muzikaal is het goed toeven dankzij de crème de la crème uit de wereld van de DJ’s. Zoals de internationaal vermaarde DJ Basto! die met Kylie Minogue, Moby, Azealia Banks, will.i.am en Britney Spears werkte. Daarnaast zijn ook Cat Carpenters, Stickyfingers, Feest DJ Ruud, Firebeatz, MC Boogshe, The Ponytails, Cinnaman, Erick Eerdhuizen, Rene Amesz, Baggi Begovic, Puresang feat. DMC, Dyro, MC Haits, Ben Bastion, Dubvision, The Flexican feat. Sef, Glow in the Dark feat. MC V.I., Mitchell Niemeyer feat. MC V.I., Apster, Yellow Claw, Sidney Samson en MC Ambush nu aan de line-up toegevoegd.

© Paaspop