Kris Berry

Zangeres schittert in North Sea Jazz Club.

In een volle North Sea Jazz club in Amsterdam, konden de mensen gisteren niet alleen genieten van hun diner, maar na afloop konden ze genieten van Kris Berry.

Zangeres Kris Berry, ook wel bekend als Kristel de Haak, die geboren is in Curacao leerde als tiener per toeval de muziek van Patsy Cline en Nina Simone kennen, en die muziek heeft ze nooit meer losgelaten.

Kris Berry werd in 2011 Radio Soul & Jazz Talent bij Radio 6 . Kris Berry heeft een vrij unieke stem die direct herkenbaar is. Met deze Stem heeft ze al op het North Sea Jazz Festival gestaan. Normaal gesproken gaan de voetjes van de vloer bij een optreden van Kriss Berry, maar hier lukte dat niet echt, omdat mensen aan tafels zaten. Ondanks dat er niet gedanst werd, genoot het publiek kostelijk en kreeg ze een staande ovatie.

Tekst en fotografie: Erik van ’t Hof