London Calling

Het affiche is bijna compleet!

Voor de vrijdag zijn nu ook Charlie Boyer and the Voyeurs en Guards toegevoegd. Sam Amidon versterkt de line-up van 19 mei in de Tolhuistuin, waar London Calling zijn eerste buiteneditie viert. De line-up van London Calling op 24 & 25 mei in Paradiso ziet er nu zo uit:

24 mei: Palma Violets, Foxygen, Echo Lake, Metz, Swim Deep, Mount Kimbie, RDGLDGRN, The Family Rain, Jagwar Ma, Charlie Boyer & The Voyeurs, Guards
25 mei: Unknown Mortal Orchestra, Lord Huron, The Griswolds, Beach Fossils, Two Gallants, Team Ghost, Evans The Death, S O H N, The Phoenix Foundation, Lewis Watson

Charlie Boyer and The Voyeurs is een Britse band die de artpunk en britpop samen naar grote hoogte doen stijgen. De twee genres werken bij de band wonderwel samen en de band klinkt hierdoor als Supergrass en Television tegelijk. Donker maar opgewekt en gruizig maar fris. De band bracht aan het eind van vorig jaar een belachelijk goede single ‘I Watch You / Be Nice’ uit waardoor de verwachtingen voor het debuut – dat op 20 mei uitkomt op Heavenly Recordings -zeer hooggespannen zijn.

Guards is een zeer verfrissend nieuw project van Richie Fellon – voorheen gitarist van het indiepopduo Cults. Tijdens de laatste tour met Cults begon Fellon samen met drummer Loren Humphrey nieuwe nummers te schrijven waar ze zeer content mee waren. Ze zochten er nog iemand bij voor achter het keyboard, en Guards was een feit. Het debuutalbum van Guards heet ‘In Guards We Trust’ en staat vol met vrolijke stemmende indiepop. Fuzzy gitaarlijnen over een licht psychedelische muur van geluid en zeer aanstekelijke zangmelodieën die meezingen afdwingen.


Zaterdag 19 mei Tolhuistuin: Sam Amidon

‘Bright Sunny South’ is het nieuwe album van folkzanger Sam Amidon, echtgenoot van Beth Orton, die hiervoor samenwerkte met componist Nico Muhly. Het werk van Amidon kenmerkt zich door warme en sprankelende akoestische klanken met lichte begeleiding van elektrische gitaren. Amidon begon al op jonge leeftijd met het maken van muziek, doordat zijn beide ouders als singer-songwriters actief waren. Inmiddels liggen er drie prachtige, rijke folkalbums op de planken. Pitchfork omschrijft zijn laatste werk als “glowing and affectionate” en daar sluiten we ons graag bij aan.

De kaartverkoop van London Calling en Indiestad is in volle gang. Kaarten voor London Calling zijn €20,00 per dag en €35,00 voor een passepartout (24 en 25 mei) excl. lidm. Kijk voor meer informatie over de line-up van London Calling op www.londoncalling.nl

Indiestad vindt plaats van 18 t/m 26 mei op verschillende locaties in Amsterdam . Passe-partouts zijn uitverkocht, er zijn nog wel losse kaarten verkrijgbaar, ook voor London Calling en London Calling in de Tolhuistuin. Informatie over tickets voor losse Indiestad concerten en London Calling in de Tolhuistuin is te vinden op www.indiestad.nl en www.paradiso.nl

© London Calling / Indiestad