The Killers

Band excelleert in niet-uitverkocht Ziggo Dome.

We vreesden even voor een deja vu  van 2009 toen er concerten van The Killers afgelopen weekend werden afgezegd. Maar toch stonden ze er vanavond in een niet uitverkochte Ziggo Dome. Niet uitverkocht, maar Pinkpop heeft ze toch als headliner gestrikt. Zou het komen doordat het laatste album ‘Battle Born’ niet bepaalde hun beste album was dat het de Ziggo Dome niet was uitverkocht? Hoewel dat deze avond op het veld niet te merken was dat stampvol stond.

Als voorprogramma mocht de band Louis XIV opwarmen. Een garage rock band die na het eerste nummer op stoom kwamen. En ondanks de lauwe reactie van het publiek vormden ze een fijne opwarmer voor The Killers.

Lauw was de reactie uit het publiek allerminst toen The Killers met ‘Mr. Brightside’ de show opende. Het was een voorbeeld voor de rest van de avond. De nadruk lag niet eens zo heel erg bij het laatste album, maar het was bijna een greatest hits show van The Killers. En het enthousiasme van de mannen van er niet minder om. Brandon Flowers benadrukte nog een aantal keren hoeveel ze van Amsterdam houden.

En inmiddels hebben The Killers een show van stadionformaat. Zo hebben ze er elementen in verwerkt als vuurwerk bij het nieuwe nummer ‘Miss Atomic Bomb’. En een lasershow bij ‘Human’. Nog altijd hun grootste hit en dat bleek wel uit de hoeveelheid smartphones die bij dat nummer omhoog werden gehouden. En een confetti kanon bij een andere meezinger: ‘All These Things That I’ve Done’.

Want Brandon Flowers wilt graag het publiek laten meezingen. Zelfs bij recente nummers van het laatste album, probeert hij het, zoals bij ‘Flesh and Bones’ en ‘From Here On Out’. Hoewel beiden songs nog niet echt bekend zijn lukt het hem uiteindelijk ook nog. En alsof het meezing gehalte nog niet genoeg was doen ze er ook nog een cover tussendoor van de jaren ’80 klassieker ‘Forever Young’ van Alphaville.

Hun laatste album mocht misschien dan wat minder zijn, maar deze avond bewezen ze in de Ziggo Dome nog maar eens nog altijd een uitstekende live band te zijn. Met een stadionshow die zich inmiddels kan meten met bands als U2, Coldplay en Muse. Enige kritiek is dat Brandon Flowers tijdens z’n praatjes iets te veel Bruce Springsteen lijkt te imiteren. Maar ze hebben de invloed van The Boss dan ook nooit ontkent.

Tekst: Peter van Cappelle

[bol_product id=”1000004012472392,1000004012517963,1000004003133494,1000004005677108,1002004007432723″ price_range=”undefined” name=”The Killers” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1363079285_links.css”]