Thirty Seconds To Mars

Nieuwe single Thirty Seconds To Mars gaat letterlijk ‘Up In The Air’.

Eerste single van nieuwe album de ruimte in gelanceerd

Afgelopen vrijdag is de nieuwe single van Thirty Seconds To Mars op een wel heel bijzondere manier aangekondigd. Het nummer, toepasselijk getiteld ‘Up In The Air’, werd namelijk de ruimte in gelanceerd. De drie bandleden waren zelf aanwezig bij het Cape Canaveral Air Force Station in Florida om de lancering van de Falcon 9-raket bij te wonen. De raket heeft als bestemming het International Space Station en draagt een Dragon cargo capsule die – naast materiaal voor wetenschappelijke experimenten – de allereerste uitgave van ‘Up In The Air’ bevat.

De band zal daarnaast op maandag 18 maart het Mission Control-centrum in Houston bezoeken om vanuit daar te praten met Tom Marshburn, een van de astronauten aan boord van het Space Station. Het gesprek zal live online worden uitgezonden. Op diezelfde dag gaat ‘Up In The Air’ officieel in première en een dag later, dinsdag 19 maart, is de single digitaal verkrijgbaar.

‘Up In The Air’ is de eerste single van het vierde studioalbum van Thirty Seconds To Mars, dat later dit jaar uitkomt. De band, bestaande uit de twee broers Jared Leto, Shannon Leto en Tomo Milicevic, heeft wereldwijd meer dan vijf miljoen albums verkocht en hun video’s hebben meer dan 300 miljoen views op YouTube. Het nieuwe album is de opvolger van ‘This Is War’ waar onder andere de hit ‘Kings And Queens’ op stond. Na de release van ‘This Is War’ startte de band een twee jaar durende wereldtournee, waarbij ze meer dan 300 optredens gaven in bijna 60 landen en speelden voor maar liefst drie miljoen mensen. Het drietal verbrak daarmee het Guinness World Record voor meeste optredens ter ondersteuning van een enkel album.

Op zaterdag 15 juni zal de band optreden tijdens het Pinkpop festival in Landgraaf.

Hou voor meer informatie over de live-uitzending van het ruimtegesprek tussen Thirty Seconds To Mars en Tom Marshburn de website van de band in de gaten.

www.thirtysecondstomars.com
http://www.nasa.gov/mission_pages/station/main/index.html

[bol_product id=”1000004007447276,1000004004868429,1000004003004165,1000004007516753″ price_range=”undefined” name=”30 Seconds To Mars” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1362556915_links.css”]