Two Door Cinema Club

Band verovert Heineken Music Hall.

Op vrijdag 1 maart gaf Two Door Cinema Club een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het concert was niet uitverkocht, maar dat weerhield de band er niet van om een spetterende show te geven.

Twee jaar geleden stonden ze nog in een overvolle India op Lowlands, maar op de editie van Lowlands 2012 konden de jongens van Two Door Cinema Club de Alpha makkelijk aan. Op het heetst van de dag danste het ontspannen publiek tot ver buiten de Alpha op ‘What You Know’, ‘Something Good Can Work’ en ‘Undercover Martyn’.

Two Door Cinema Club deed al meerdere uitverkochte clubtournees door Nederland en stond in 2010 ook al op Lowlands en in 2011 op Pinkpop. En zoals de Ieren zelf ook al vorig jaar bekend maakten tijdens Lowlands op 3FM stonden ze dit jaar weer in Nederland voor een concert in de Heineken Music Hall.

Zanger Alex Trimble, bassist Kevin Baird en gitarist Sam Halliday begonnen in 2007 met hun frisse indierock en zijn inmiddels uitgegroeid tot een Alpha waardige band. Het in 2010 verschenen album Tourist History haalde de platinastatus in Engeland en thuisland Ierland en ging wereldwijd al meer dan 1 miljoen keer over de toonbank. Ook in Nederland werd het album een groot succes en bracht de radiohits ‘I Can Talk’, ‘Undercover Martyn’ en ‘What You Know’ voort.

Op 3 september verscheen het tweede album Beacon, waarvoor het Ierse gezelschap afreisde naar Los Angeles om daar samen met producer Jacknife Lee (Bloc Party, U2, REM) dit album in zijn thuisstudio op te nemen. De single ‘Sleep Alone’ van dit tweede album staat inmiddels al op de playlist van 3FM en was al 3VOOR12 Single van de Week.

@Heineken Music Hall

Fotografie: Luuk Denekamp