Young Dreams

Young Dreams – Between Places

‘Between Places’ is het debuutalbum van de indieband uit het Noorse Bergen. Dat hun debuut in dit voorjaar verschijnt doet waarschijnlijk niemand verbazen bij het beluisteren van het album. Want de Noren lijken goed te hebben geluisterd naar bands die bekend staan om hun zonnige melodieën.  En daarmee psychedelica en de vocalen van The Beach Boys hebben gecombineerd met elektronica uit de jaren ’80.

Aan het begin van de eerste track ‘Footprints’ lijk je bij het intro even op het verkeerde been gezet te worden. Even krijg je het idee dat je naar Grizzly Bear zit te luisteren. Het is ook zeker een referentie die ook hier en daar opduikt. Het is niet de enige keer dat er aan deze band gerefereerd kan worden op het album. Want dat idee krijg je ook toch even bij ‘First Days Of Something’ dat ook wel wat van Vampire Weekend weg heeft. Maar toch zijn het vooral The Beach Boys die zich aan elektronische invloeden wagen en dat is de gedachte die de boventoon voert. Het levert frisse songs op en pakt vooral goed uit in nummers als ‘When Kisses Are Salty’, ‘Dream Alone, Wake Together’ en ‘Young Dreams’ (dat naast The Beach Boys ook weer naar Vampire Weekend neigt). Slechts een enkele keer pakt het minder goed uit. Zo is het 11 minuten durende ‘The Girl That Taught Me To Drink And Fight’ nou net te lang.

Young Dreams is wel te vergeleken met Tame Impala. Die ook teruggrijpen naar psychedelica en dat combineren met elektronische invloeden. Maar Young Dreams klinkt zonniger dan Tame Impala. En toegankelijker. Waarmee het album voor de band een mooi visitekaartje is voor het komende festivalseizoen.

Sterren: 4,0****

Tekst: Peter van Cappelle

Op vrijdag 5 april treedt de band op tijdens motel Mozaique in Rotterdam.

[bol_product id=”1000004013468408,1000004013436933,1000004011959765,1000004011959764,1000004005614193″ price_range=”undefined” name=”Young Dreams” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1364134168_links.css”]