Bospop

Line-up compleet.

Met de bevestiging van Kitty, Daisy & Lewis, Tim Christensen & The Damn Crystals, Monophonics en Smalltown Nobodies is de line-up van Bospop 2013 compleet. Bospop vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 en zondag 14 juli in Sportpark Boshoven Weert en de kaartverkoop is reeds begonnen via www.bospop.nl.

Het muzikale plaatje van Bospopzaterdag wordt aangevuld met de psychedelische soul en heavy funk van Monophonics, afkomstig uit de Bay Area, terwijl de zondagprogrammering onder meer versterkt wordt door het rauwe Smalltown Nobodies uit ons eigen Nederland. Bij Smalltown Nobodies moet je denken aan een mix tussen Clawfinger en een vleugje Dream Theater. Tel daarbij op de unieke sound van frontman Lain Barbier en Bospop is verzekerd van een goede dosis power rock. Op zondag 14 juli zijn ook de Deense grootheid Tim Christensen met zijn The Damn Crystals en het gouden muzikale trio Kitty, Daisy & Lewis van de partij. De perfectionistische en muzikale duizendpoot Tim Christensen speelt gitaar, drums, mellotron, harmonium, keyboard, piano en orgel en hoewel Tim Christensen zichzelf bestempelt als avondmens, zal zijn middagoptreden op Bospop, net zoals vier jaar geleden, stevig! zijn, soms zelfs tegen hardrock aan. Iets om naar uit te kijken. Over multi-instrumentalisten gesproken; Kitty, Daisy & Lewis kunnen er ook wat van. De gitaar, piano, banjo, harmonica, double bass, ukulele, drums, trombone, xylophone en ook de accordeon is bij dit drietal aan het juiste adres. Opgroeiend in een gezin waar muziek altijd de boventoon voert en met fans als David Lynch, Chris Martin, Eagles of Death Metal, Dustin Hoffman, Ewan McGregor en wijlen Amy Winehouse timmeren Kitty, Daisy en Lewis al sinds 2000 hard aan de weg. Tijdens optredens springen pa en ma Durham bij, Greame met de akoestische gitaar en Ingrid neemt de bas voor haar rekening. Ook Eddie ‘Tan Tan’ Thornton, de legendarische Jamaicaanse trompetspeler, staat op het podium. Terwijl er hard wordt gewerkt aan het derde studioalbum, verwelkomen we Kitty, Daisy & Lewis ook met open armen op Bospop.

De 33e editie van Bospop vindt plaats op Sportpark Boshoven. In totaal treden er 22 bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Op Bospop bevindt zich verder een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden.

Stichting Bospop en Mojo Concerts presenteren

BOSPOP 2013

Zaterdag 13 juli: Crosby, Stills & Nash, Roger Hodgson & Band, Amy Macdonald, Racoon, Rowwen Hèze, JJ Grey & Mofro, The Dutch Eagles, Monophonics, The Jacks, The Pink Floyd Sound en Dana Fuchs Band
Zondag 14 juli: ZZ Top, Golden Earring, Within Temptation, George Thorogood & The Destroyers, Steven Wilson, Thunder, The Fabulous Thunderbirds, Tim Christensen & The Damn Crystals, Kitty, Daisy & Lewis, BloYaTop en Smalltown Nobodies.
Sportpark Boshoven Weert
Entree weekendticket: € 100 (excl. servicekosten)
Entree dagticket: € 59 (excl. servicekosten)

De kaartverkoop voor Bospop 2013 is reeds begonnen via www.bospop.nl

Bospop 2013 is powered by Arrow Classic Rock.