Indiestad

Nieuwe bands bevestigd.

Er zijn weer nieuwe bands bevestigd voor Indiestad. Love Like Birds is toegevoegd als voorprogramma van An Pierlé in de Amstelkerk op woensdag 22 mei. Een dag later is er een neoklassieke avond in de Vondelkerk, met Sarah Neufeld (Arcade Fire) en Lubomyr Melnyk. Ook op donderdag 23 mei: Beans & Fatback en The Pignose Willy’s in Paradiso. Tenslotte op zondag 26 mei in Bitterzoet: beatboxspektakel Bauchklang uit Oostenrijk.

Indiestad
Tussen zaterdag 18 mei en zondag 26 mei verandert Amsterdam in Indiestad: op verschillende locaties presenteert Paradiso veelbelovende bands en initiatieven in de stad. Van intieme kerkconcerten tot het spraakmakende London Calling festival, van een nieuw muziekweekend in de buitenlucht tot springende massa’s in de kelder van Paradiso. De Indiestadpasse-partouts zijn inmiddels uitverkocht, maar voor een groot deel van het programma (inclusief London Calling en London Calling in de Tolhuistuin) zijn nog losse kaarten beschikbaar. Kijk voor het volledige programma en alle informatie op www.indiestad.nl of op www.paradiso.nl

Indiestad volg je ook op Facebook (www.facebook.com/indiestad) en Twitter (www.twitter.com/indiestad).

An Pierlé + Love Like Birds
Woensdag 22 mei Amstelkerk

Love Like Birds is het geesteskind van Elke De Mey, een 24-jarige uit Gent die gezegend is met een mooie, warme, ietwat dromerige stem. Het geeft haar slaapkamerfolk vanzelf al een aantrekkelijk intiem karakter. In 2012 bracht ze een titelloze ep uit, waar ze haar eerlijke lo-fi nummers verrijkt met subtiele arrangementen voor strijkers en percussie.

Sarah Neufeld + Lubomyr Melnyk

Donderdag 23 mei Vondelkerk

De Canadese Sarah Neufeld speelt al vanaf haar derde viool en is het meest bekend als violiste van Arcade Fire maar ze speelt bijvoorbeeld ook in bands als Bell Orchestre en The Luyas. Naast haar drukke bandbestaan schrijft Neufeld ook nog eens veel filmmuziek en solostukken. Dit jaar komt haar solodebuut uit dat werd geproduceerd door Nils Frahm en waarop ze modern klassiek combineert met het melodieuze van pop.

Lubomyr Melnyk geldt als een van de pioniers van de ‘continuous piano music’. Nog op zijn vierenzestigste maakte hij één van de opmerkelijkste platen uit zijn carrière samen met Peter Broderick en Nils Frahm getiteld ‘Corollaries’. Melnyk – een Canadees, maar afkomstig uit Oekraïne – was voorheen vooral een soloartiest met een razendsnelle techniek. De zestien platen die hij maakte staan vol minimalistische composities, melodieus en sterk, en behoren tot de speerpunten van het neoklassieke genre. Erased Tapes bood de pianist een kans om te werken met twee jonge honden die zich meer aan de popkant van het neoclassicisme begeven met het indrukwekkende ‘Corollaries’ als resultaat.


Beans & Fatback + The Pignose Willy’s

Donderdag 23 mei Paradiso

Het nieuwe album ‘With Skin Attached’ van Beans & Fatback – een muzikaal project van Onno Smit en Paul Willemsen – werd onlangs in de Volkskrant bekroond met het maximale aantal van vijf sterren. De Volkskrant schrijft: “Het openingssalvo, vier instant garagerockklassiekers, is zo overdonderend en zo hard en direct op de plaat gezet dat je vermoedt dat Dan Aurerbach (Black Keys) achter de knoppen zit. Maar de compromisloos in mono opgenomen liedjes Smit en Willemsen zelf geproduceerd. “ en “Onverbiddelijke rock ‘n’ roll op z’n alleropwindendst.”

The Pignose Willy’s is een blues/garagerock duo uit Haarlem, bestaande uit Joost Varkevisser (ET Explore Me, Pussycat Kill Kill Kill) en Pieter Kamp (Pussycat Kill Kill Kill). De vuige garagetrashblues van The Pignose Willy’s is geïnspireerd door de oude meesters van de blues, zoals Son House, Sonny Boy Williamson, Booker White, Charley Patton en Blind James Jefferson. Eind 2012 ging de band de studio van Jan Schenk in om het eerste album op te nemen. Het album werd gemasterd door Darius van Helfteren, die al eerder samenwerkte met De Staat, zZz en The Kik.

Bauchklang

Zondag 26 mei Bitterzoet

Beatboxers uit Oostenrijk

Bauchklang is een unieke formatie die slechts met zes microfoons en zes stemmen een dansbare mix van ragga, dub, hiphop en electro weet te maken. De Oostenrijkse groep beatboxers werd in 2001 samengesteld en sindsdien op vele Europese festivals uitgenodigd om zijn dynamische en liveshows te laten zien. Vaak is het voor het publiek moeilijk te geloven dat de opgewekte en dansbare muziek van dit zestal enkel uit menselijke stemmen voortkomt. Het bezorgt ze een ervaring waar nog lang over gepraat wordt.

© Indiestad