London Calling

Programma is compleet.

London Calling

Velociraptor (24 mei) maakt aanstekelijke, rammelende garagepop. Deze jonge band uit Brisbane, Australië begon als trio maar is inmiddels uitgegroeid tot twaalfkoppige formatie (“So we picked a bunch of people we liked and formed a band.”) De Velociraptor EP verscheen in 2010, en nu is het wachten op de eerste langspeler.

Mykki Blanco (25 mei). Rapper, blogfenomeen en grondlegger van de ‘queer rap’ Mykki Blanco is een opmerkelijke jongen. Maar Grimes en Missy Elliott zijn niet voor niets fan: Mykki Blanco maakt ruige, opzwepende hiphop en belooft live een sensatie te worden.

London Calling in de Tolhuistuin
Pien Feith (18 mei) is een veelbelovend muziektalent van eigen bodem. Haar tweede album ‘Tough Love’ is een gelaagde voortzetting van het grenzen vervagende debuut ‘Dance On Time’. Feith legt eigenzinnige dwarsverbanden tussen elektronica en indiepop met subtiele gitaarpartijen, tegendraadse ritmes en mystieke synths.

In The Valley Below (18 mei) is een indieduo uit Los Angeles, bestaande uit zangeres Angela Gail en zanger/gitarist Jeffrey Jacob. In deze minimale bezetting maakt het tweetal donkere, romantische droompop waarin hun vocalen elkaar afwisselen en sythesizers een grote rol spelen.

The Silhouettes zijn een Amsterdams duo dat lichtjes shoegazende, aanstekelijke surfpop met een lofi-feel maakt. Gewapend met een drumcomputer, gitaar, synths en hun galmende stemmen klinken ze soms lekker rauw en melodieus tegelijk en soms met een aanstekelijk naïeve ondertoon. Het debuutalbum komt zeer binnenkort uit.

De Britse band Splashh maakt fuzzy garagepop met een zomers tintje die met veel branie wordt gebracht. Het viertal is pas een half jaartje actief maakt dat maakt de herrieschoppertjes niets uit. Er zijn al vijf ijzersterke liedjes opgenomen en er wordt hard gewerkt aan een livereputatie van jewelste.