North Sea Jazz

Festival krijgt dit jaar al een nieuwe naam.

Het North Sea Jazz Festival is een begrip in Nederland, maar gaat vanaf nu door het leven als “Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival”. Deze aanpassing is een gevolg van de verlengde samenwerking tussen North Sea Jazz, de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam. Het evenement blijft nog minimaal vijf jaar in Rotterdam.

North Sea Jazz staat wereldwijd bekend om haar vele muzikale genres, variërend van traditionele New Orleans jazz, swing, bop, free jazz, fusion, avant-garde jazz en electronic jazz. Maar ook blues, gospel, funk, soul, r&b, hiphop, world beat en latin komen in het tweede weekend van juli aan bod. Jaarlijks komen tussen de 65.000 en 70.000 bezoekers van over de hele wereld naar Rotterdam.

Het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 juli in Ahoy Rotterdam. Op het programma staan onder anderen Santana, John Legend, Sting, Diana Krall, Branford Marsalis, Marcus Miller, Dionne Warwick, Charles Bradley en Gary Clark Jr. Het volledig programma wordt eind april bekendgemaakt.

© North Sea Jazz