Rod Stewart

Album ‘Time’ met eigen materiaal.

De afgelopen jaren is de wereldwijde populariteit van Rod Stewart almaar gestegen, onder meer door de immens goed verkopende albums in de ‘Songbook’-reeks. Liefhebbers van Rod Stewart als songwriter moesten echter wat langer geduld hebben, want volgende maand brengt de legendarische Britse zanger voor het eerst in twintig jaar tijd een album met eigen materiaal uit: ‘Time’. Op dat album, dat op vrijdag 3 mei aanstaande uitkomt, staan elf nieuwe, door Stewart geschreven tracks plus een cover van Tom Waits’ ‘Picture In A Frame’.

Dat er voor een songwriter genoeg om over te schrijven valt na twee decennia mag duidelijk zijn. Zo zingt Stewart op ‘It’s Over’ over zijn scheidingen, is ‘Pure Love’ een eerbetoon aan zijn kinderen, gaat ‘Brighton Beach’ over zijn eerste liefde en beschrijft hij in ‘Can’t Stop Me Now’ de tijd dat hij door platenmaatschappijen werd afgewezen, maar zijn familie achter hem bleef staan. “A throwback to the past”, aldus Stewart, verwijzend naar zijn albums uit de jaren zeventig. Tekstueel mag hij dan teruggrijpen naar het verleden, muzikaal klinkt de inmiddels 68-jarige singer-songwriter op ‘Time’ fris en geïnspireerd.

De eerste single van ‘Time’ is het up-tempo ‘She Makes Me Happy’. Bekijk de bijbehorende videoclip hier

Gisterenavond gaf Rod Stewart een exclusief optreden in club Troubadour in Los Angeles, waar hij vier nummers van ‘Time’ live ten gehore bracht, evenals twee hits uit zijn lange carrière. Ook vond een Q&A plaats. De showcase zal op zaterdag 27 april worden uitgezonden op VEVO. Kijk voor meer informatie op www.rodstewart.com.

Op woensdag 12 juni treedt de Brit met de kenmerkende hese stem op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Er zijn nog kaarten voor het concert verkrijgbaar via www.livenation.nl.

[bol_product id=”1000004007164236,1000004003156589,1000004008232539,1000004001965830″ price_range=”undefined” name=”rod stewart” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1367241735_links.css”]