Metropolis

NIEUWE NAMEN VOOR 25E EDITIE.

RATS ON RAFTS FEATURING DE KIFT, BOMBINO, TRAUMAHELIKOPTER EN CONCRETE KNIVES O.A. TOEGEVOEGD AAN LINE-UP
Voor de 25e editie van het Metropolis Festival vindt er een bijzondere coproductie plaats waarbij fanfare-punkband De Kift (25 jaar samen) en postpunkband Rats on Rafts (25 jaar oud) een unieke samenwerking aangaan. Hierbij worden nummers van Rats On Rafts ‘verkift’. Het programma is verder uitgebreid met de woestijnblues van Bombino (NE), uiterst dansbare pop van Concrete Knives (FR) en aanstekelijke garagerock van traumahelikopter en Mozes and the Firstborn. Ook  alternatieve rockband Soul Sister Dance Revolution en tijdloze popband Sunday Sun zijn aan de line-up toegevoegd. Metropolis vindt plaats op zondag 7 juli in het Zuiderpark in Rotterdam, toegang is gratis.

Rats On Rafts featuring De Kift (NL)

Voor de 25e editie van het Metropolis Festival vindt er een bijzondere coproductie plaats waarbij het getal 25 centraal staat. De energieke, theatrale fanfare-punkband De Kift en postpunkband Rats on Rafts zijn niet alleen fan van elkaars muziek, maar zijn in 2013 ook respectievelijk 25 jaar samen & 25 jaar oud. Op Metropolis worden tijdens dit speciale, eenmalige optreden nummers van het Rotterdamse Rats On Rafts ‘verkift’.

Bombino (NE)

Omara ‘Bombino’ Moctar is een van de grootste gitaristen en artiesten uit de Sahara en Sahel regio van Afrika. Zijn bezwerende woestijnblues imponeerde ook Black Keys frontman Dan Auerbach die de productie van het nieuwe Bombino album Nomad op zich nam. Hij voorzag de blues van een poppy randje, maar zonder het pure blues-gevoel van Moctars rauwe, meeslepende gitaarspel te verliezen.

Concrete Knives (FR)

De Franse belofte Concrete Knives werd ontdekt door de Londense producer Simon Raymonde, hoofd van Bella Union. Niet veel later kwam het debuutalbum Be Your Own King op dit Britse kwaliteitslabel uit. De muziek is vergelijkbaar met die van Intergalactic Lovers en Crystal Fighters: veelal uiterst dansbare popliedjes, maar wel met een eigen smoel.

traumahelikopter (NL)

Begin dit jaar verscheen het langverwachte debuut van traumahelikopter en sindsdien kun je niet om het garagerocktrio heen. In hun muziek hoor je 60 jaar rock ‘n roll geschiedenis terug: blues, country, rhythm & blues, rockabilly, beat, punk en wave. 

Mozes and the Firstborn (NL)

Vol overgave storten de jonge honden van Mozes and the Firstborn zich op het rauwere rockgenre garagerock en brachten afgelopen maart hun titelloze debuutplaat uit. Zeer geschikt voor liefhebbers van de rammelende Black Lips en de meer hitgevoelige Strokes. Spannend, gruizig en catchy.

Sunday Sun (NL)

Sunday Sun verzorgt de ideale soundtrack voor zorgeloze dagen met tijdloze popliedjes om verliefd op te worden. Kleinoden met aanstekelijke melodieën, herkenbare teksten en een positieve insteek in de klassieke traditie van de British invasion en erkende popsmeden als Tom Petty, Crowded House en The Shins, voorzien van meerstemmige zangkoortjes die de goedkeuring van The Beach Boys verdienen.

Soul Sister Dance Revolution (NL)

Met een noodgang bulderde alternatieve rockband Soul Sister Dance Revolution 2013 binnen. De tot Serious Talent gebombardeerde band speelde op Noorderslag en werd genomineerd voor een 3FM Award in de categorie Beste Rock, als enige nieuwkomer tussen de gevestigde namen. In april presenteerde de Haagse band hun debuutalbum Playground Kids en lovende recensies volgden.

Reeds aangekondigd voor de 25e editie

Eerder waren Parquet Courts (US), Jacco Gardner (NL), Twin Forks (US), Shangaan Electro (SA) en Ronnie Flex (NL) aangekondigd voor de aankomende editie van Metropolis.


Metropolis Festival

Het Metropolis Festival startte in 1988 onder de noemer Poppark met haar eerste editie. Na twee jaar werd het eendaagse festival omgedoopt tot het huidige Metropolis Festival. Een uniek evenement omdat geen enkel gratis festival zich zo specifiek manifesteert met relatief onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Veel artiesten krijgen de gelegenheid om, veelal voor het eerst, voor een groot publiek te spelen. Zo stonden ooit de, toen nog onontdekte, acts als The Black Keys, The XX, Interpol, The Strokes, Triggerfinger, The Killers en The Vaccines op het podium van Metropolis.

 

METROPOLIS FESTIVAL 2013

Zondag 7 juli 2013

Zuiderpark, Rotterdam

Gratis entree

Meer informatie over Metropolis Festival via www.metropolisfestival.nl