Anouk

Vier korte films van zangeres vandaag in première.

‘Birds’ is “zwart sprookje” volgens regisseur Dana Nechushtan

Vanmiddag is een viertal korte films van Anouk tegelijk in première gegaan op haar VEVO-kanaal later zullen deze ook te zien zijn op AnoukTV. Regisseur Dana Nechushtan maakte de films bij vier tracks van het nieuwe album ‘Sad Singalong Songs’, waaronder ‘Birds’. Naast ‘Birds’ zijn videoclips gemaakt bij ‘Kill’, ‘The Good Life’ en ‘Pretending As Always’.

Het brein achter de vier clips, is de Nederlandse regisseur Dana Nechushtan, bekend van onder andere de televisieseries ‘Dunya en Desie’ en ‘Annie M.G.’ en de film ‘Nachtrit’. Anouk gaf Nechushtan, die eerder al de videoclip van ‘I’m A Cliche’ regisseerde, carte blanche om de films te maken.

De hoofdrol in de videoclip bij ‘Birds’ wordt gespeeld door Igone de Jongh, prima ballerina bij Het Nationaal Ballet. In de drie overige clips zijn onder anderen Anneke Blok, Monic Hendrickx, Martijn Lakemeier en Raymond Thiry te zien. Ook Anouk zelf speelt diverse rollen in de korte films, waaronder die van politieagent. De video’s zullen later ook te zien zijn op AnoukTV.

Het album ‘Sad Singalong Songs’ is vanaf vrijdag 17 mei overal verkrijgbaar.

Bestel hem alvast hieronder bij Bol.com.

[bol_product id=”1000004013612209,1000004013612203″ price_range=”undefined” name=”anouk” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1368628422_links.css”]