Ásgeir Trausti

IJslandse artiest op 17 jul in Bitterzoet en Valkhof festival.

Singer-songwriter én de snelst verkopende IJslandse artiest ooit, Ásgeir Trausti, is op woensdag 17 juli te zien in Bitterzoet, Amsterdam. De dag erna is Ásgeir met zijn indrukwekkende mix van folk en elektronica op het gratis toegankelijke Valkhof Festival in Nijmegen te bewonderen. De kaartverkoop voor het concert in Bitterzoet start op zaterdag 18 mei om 10.00 uur via Ticket Service Nederland en de bekende voorverkoopadressen.

In zeer korte tijd is de roem van Ásgeir Trausti als een raket omhoog geschoten: hij heeft als de snelst verkopende artiest van IJslandse bodem niet alleen drie nummer 1 hits op zijn naam staan, ook heeft inmiddels 4 Icelandic Music Awards (Best Album, Best Newcomer, Public Choice & Online Achievement), een Icelandic Kraumur Award en een nominatie voor de prestigieuze Nordic Music Prize in de wacht gesleept. Buiten Scandinavië heeft de twintigjarige singer-songwriter eveneens de aandacht weten te trekken, zo is niemand minder dan John Grant bezig met de Engelstalige versie van het debuutalbum ‘Dýrð í dauðaþögn’ (‘In the Silence’). Ook met zijn optredens op onder andere Eurosonic/Noorderslag en SXSW heeft Ásgeir Trausti met zijn mix van folk en elektronica diepe indruk achtergelaten.

 

ÁSGEIR TRAUSTI

Woensdag 17 juli 2013
Bitterzoet | Amsterdam
Entree: € 8,50 (excl. servicekosten)
Kaartverkoop start op zaterdag 18 mei om 10.00 uur via www.paradiso.nlwww.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.

 

Donderdag 18 juli

Valkhof Festival | Nijmegen

Gratis toegang

 

Kijk voor meer informatie over Ásgeir Trausti op Facebook.