Brabant Open Air

Will and the People is toegevoegd aan de line-up van Brabant Open Air.

Op zaterdag 7 september is WATP de afsluitende act. Deze Britse band, onder meer bekend van de hit Lion in the Morning Sun, maakt pakkende popmuziek met een vleugje ska en reggae. Verder geeft Brabant Open Air een jonge, nog onbekende act de mogelijkheid om vrijdag 6 september het festival te openen.

Op 6 en 7 september 2013 beleeft Eindhoven de vijfde editie van stadsfestival Brabant Open Air (BOA). Net als vorig jaar vindt het festival plaats op Strijp-S in Eindhoven. Het festival start op vrijdag 6 september met De Maten van Brabant, een zinderende feestavond met een Brabants tintje. Onder anderen Guus Meeuwis, Gers Pardoel, Björn van der Doelen en Frank Lammers treden dan op. 

Zaterdag 7 september brengt BOA ruim twintig topacts verdeeld over drie podia. BOA trakteert het publiek die zaterdag op acts als Bløf, Kensington, Jon Allen, Handsome Poets, Moke, The Kik, Ed Kowalczyk, Chef’Special, Blaudzun, Bettie Serveert, Douwe Bob, Navarone, D Deadly, Isabelle Amé en Tessa Rose Jackson. 

Will and the People
Will and the People zal de tweede festivaldag afsluiten. Deze band staat garant voor een feestelijke afsluiting van de zaterdag. De opzwepende muziek van WATP maakt stilstaan zo goed als onmogelijk. Will and the People is een echte live-band die erom bekend staat het publiek volledig mee te nemen en er één groot feest van te maken. De Britten braken door met hun debuutsingle Lion in the Morning Sun. Ook hun tweede single, Salamander, werd goed ontvangen. 3FM verkoos het nummer tot Megahit.

Opmaten van Brabant
Brabant Open Air geeft ook nieuwe talenten een podium onder de noemer ‘De Opmaten van Brabant’. In het kader van De Opmaten van Brabant kunnen jonge, nog onbekende acts 1 nummer insturen. Samen met het publiek zal de BOA-organisatie bepalen welke act het beste is. De winnaar mag BOA officieel openen op de vrijdagavond. Naast een optreden van 30 minuten krijgt de winnende act ook nog eens 50 BOA-tickets. Meer informatie over de Opmaten van Brabant is te vinden via www.brabantopenair.nl/wedstrijd.

Twee afterparty’s
Beide dagen worden afgesloten met daverende afterparty’s die tot diep in de nacht doorgaan. Tijdens de afterparty van vrijdag staan de 80’s centraal tijdens met 80’s Verantwoord. Zaterdagnacht draaien de DJ’s tijdens de afterparty muziek uit de 90’s tijdens 90’s NOW.

Tickets
Een toegangsbewijs kost ? 20,00 voor de vrijdag en ? 32,50 voor de zaterdag. Tickets voor de afterparty zijn alleen verkrijgbaar in combinatie met een festivalticket en kosten ? 7,50. Tickets voor BOA zijn verkrijgbaar via de website van Brabant Open Air en via Ticketmaster. Wie met de trein komt, kan ook een combiticket aanschaffen bij de Spoordeelwinkel van de NS. Het combiticket bestaat uit een NS e-ticket Dagretour naar Eindhoven en een ticket voor BOA.  

Consumptiebonnen met korting
Brabant Open Air gaat niet alleen om muziek, maar ook om lekker eten en drinken. Consumptiebonnen voor BOA zijn in de voorverkoop verkrijgbaar met 20% korting. Consumptiebonnen zijn online te koop via Ticketmaster
Ga voor meer informatie over Brabant Open Air naar www.brabantopenair.nl.
Fotografie: Harold Versteeg