Het Goede Doel

Tweeëndertig ándere hoogtepunten uit drie decennia.


Begin jaren tachtig wordt ons land overspoeld door een golf van nieuwe Nederlandstalige popbands. Eén van de bekendste en wellicht meest originele is Het Goede Doel, de groep van de Utrechtse jeugdvrienden Henk Westbroek en Henk Temming. De ene Henk zit nooit om een gepeperde mening verlegen en de andere Henk is al even eigenwijs, waardoor Het Goede Doel een heftig bestaan leidt met ups, downs, uiteen gaan en weer bij elkaar komen, parallel lopende solocarrières en immer terugkerende samenwerking – die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Voor het nieuwe verzamelalbum ‘Was alles maar precies zoals het was’ hebben Henk en Henk hun persoonlijke favorieten uit hun lange carrière geselecteerd. De mannen volgen hier hun eigen eigenwijze smaak: geen voor de hand liggende hits als ‘Gijzelaar’, ‘België, ‘Vriendschap’ of zelfs ‘Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken’, want die zijn immers allang in ons collectieve geheugen gegrift. Wel 32 andere hoogtepunten uit drie decennia Het Goede Doel, met het splinternieuwe ‘Alle Moeders Heten Mama’ als kers op de taart. Uit het materiaal spreekt de liefde voor muziek, de liefde voor de Nederlandse taal en, na al die jaren van stormachtige boezemvriendschap, de liefde voor elkaar. En zolang Het Goede Doel z’n unieke muziek blijft maken, blijft alles precies zoals het was.

© Universal

 

[bol_product id=”1000004013514762,1000004000038617,1000004013110502,1000004001493700″ price_range=”undefined” name=”Het Goede Doel” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1369640267_links.css”]