Kaiser Chiefs

Britten geven geven optreden in de Melkweg.

‘Oh My God’, ‘I Predict A Riot’, ‘Ruby’, ‘Modern Way’, ‘The Angry Mob’, ‘Never Miss A Beat’… De band uit Leeds had er totaal geen moeite mee om vorige zomer zijn eerste greatest hits-verzameling ‘Souvenir: The Singles’ vol te krijgen.

Die rij van slimme, ontzettend poppy meezingers begon in 2005 met debuutalbum ‘Employment’, waar die grootste hit ‘Oh My God’ op staat. Een opruiende rocksong die vanaf het begin insloeg als een bom en waar live steeds grotere publieken voor op en neer stuiterden.

Daarmee hield het niet op, met in de jaren hierna de volgende platen ‘Yours Truly, Angry Mob’, ‘Off With Their Heads’ en ‘The Future Is Medieval’, waarvan de fans via internet zelf hun eigen tracklisting samen konden stellen.

De afgelopen jaren maakte Kaiser Chiefs meerdere malen grote festivals als Pinkpop, Lowlands en Zwarte Cross onveilig; komend jaar stort het vijftal zich weer vol overgave op de clubs. Iedereen die de band wel eens live zag, weet wat dit betekent: een feestelijke hitshow vol positieve energie en met een springende frontman Ricky Wilson die zijn publiek alles geeft. De man heeft niet voor niets wel eens een voet gebroken op het podium…

@Melkweg

Fotografie: Luuk Denekamp