MS MR

Second Hand Rapture

Vorig jaar kwam de naam MS MR al redelijk onder de aandacht door een optreden op het SXSW Festival en een EP die ze afgelopen najaar uitbrachten. Nu is daar het debuutalbum ‘Second Hand Rapture’ van het New Yorkse duo dat bestaat uit Lizzy Plapinger en Max Hershenow. Het duo combineert synthpop, dream pop, dark wave en art rock met elkaar. Waardoor ze veel worden vergeleken met Florence + The Machine, Poliça en Lana Del Rey.

Vooral die vergelijking met Florence is goed voor te stellen bij de eerste track ‘Hurricane’. Net als het daarop volgende ‘Bones’. Duister piano intro, bombastische drums en dreigende strijkers die voor de opbouw van het nummer zorgen. Het is iets wat vaker op het album terugkeert in tracks als ‘Fantasy’, ‘Head Is Not My Home’ (dat een goede single zou zijn), ‘BTSK’, en ‘No Trace’.

Toch is niet alles van hetzelfde laken een pak. Zo doet het licht elektronische ‘Think of You’ zo van Ellie Goulding kunnen zijn. ‘Dark Doo Wop’ valt op door de soberheid van het nummer. Maar het meest verrassende nummer is ‘Salty Sweet’. Een combinatie van reggae en dark wave. En zeer de moeite waard is de sobere ballad ‘Strings’. Vreemd genoeg is dat een bonustrack die niet op iedere editie staat. Zonde, want het is één van de hoogtepunten van het album.

Nu Florence een jaartje sabbatical houdt zijn MS MR daar een goede opvulling voor. Voor wie van die eerder genoemde vergelijkbare bands houdt  zal het debuutalbum MS MR zeker in de smaak vallen. Al hadden er iets meer verrassingen op mogen staan zoals ‘Salty Sweet’.

 

Sterren: 4,0****

 

Tekst: Peter van Cappelle

[bol_product id=”1000004013707820″ price_range=”undefined” name=”MS MR” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1368369911_links.css”]