Outlandish

Deense band maakt comeback.

De Deense band Outlandish leek even van het toneel verdwenen, maar met hun nieuwste single ‘Warrior // Worrier’ zetten ze zichzelf weer helemaal terug op de kaart.

Outlandish is o.a. bekend van de grote hit ‘Aicha’ waarmee hun naam definitief werd gevestigd. Nu, zo’n 10 jaar later, zijn de drie Deense heren weer hard op weg hun grote hit te evenaren met de single ‘Warrior //  Worrier’ die inmiddels al maanden lang op diverse landelijk radiostations te horen is. Deze track is tevens de eerste single van het gelijknamige album ‘Warrior // Worrier’ die op 12 april uitgekomen is.

Bekijk de videoclip hier.

Door Anneke Ruys

Wat was jullie meest onvergetelijke moment?

We hebben veel memorabele momenten beleefd maar er is er een die we nooit meer vergeten. Dat is ons concert in Paradiso in Amsterdam. Het was helemaal uitverkocht en we konden onszelf nauwelijks horen omdat de mensen zo hard meezongen tijdens de show.

Wat betekent het liedje ‘Aicha’ voor jullie?

Als Aicha er niet geweest was dan zou ik jou hier nu niet te woord staan. Het is daarom heel bijzonder voor ons. Het heeft ons internationaal op de kaart gezet. Daarom hebben we heel veel aan het nummer te danken. In sommige delen van de wereld kennen mensen onze naam misschien niet maar als we Aicha zeggen dan antwoorden ze meteen oh jaaaaa.

Wat zou je met je muziek willen bereiken?

Het zou ongeloofwaardig zijn als we zeiden dat we geen speciaal doel met onze muziek hebben. Maar we maken vooral liedjes voor onszelf. Het is eeen manier om onze gevoelens en gedachten  te uiten en over onze levens te vertellen. ‘Warrior Worrier’ is daar een goed voorbeeld van.

Op wat voor manier?

We hebben emails ontvangen van mensen die door een hele moeilijke periode in hun leven gingen. Dus het feit dat we mensen kunnen bereiken en raken en inspireren met onze liedjes is dat een hele grote bonus voor ons.

Waarom een stilte van 10 jaar Wat hebben jullie al die tijd gedaan?

We zijn helemaal niet stil geweest, maar hebben in totaal vijf albums uitgebracht. Daarnaast hebben we veel getourd en daar gaat veel tijd in zitten. De muziekindustrie is ook erg veranderd sinds ‘Bread and Barrels of Water’ en daar zijn we in meegegaan. Daarom zijn al onze albums online beschikbaar. Voor ons is dat een hele goede manier om mensen te bereiken. Ook zijn we verschillende malen in Nederland geweest voor optredens.

Wat is er veranderd in de groep na zoveel jaar?

We zijn gegroeid als songwriters. Natuurlijk zijn we ook ouder geworden en de muziek is met ons meegegroeid. We zijn geen trendvolgers maar laten de muziek onze groei als mensen volgen. Twee van ons hebben inmiddels kinderen. Natuurlijk veranderen onze prioriteiten ook en daarover spreken we ook in onze liedjes.

Wat wil je kwijt over jullie nieuwe album ‘Warrier Worrier’?

Het is een album over de relaties tussen mensen. We hebben het gevoel dat we leven in een wereld vol met strijders en piekeraars en ook dat is essentieel in iedere relatie. Het is een soort van ying en yang tussen die twee. De titel slaat ook op de manier waarop wij werken als een band en als vrienden.