Public Service Broadcasting

Londens duo op punt van doorbreken met fascinerend album.

Het nieuwe album ‘Inform – Educate – Entertain’ bevestigt wat bezoekers van eerdere optredens van Public Service Broadcasting in Nederland al weten: de mix van ingehouden conceptuele, elektronische poprock met oude filmsamples zorgt voor een hele bijzondere én prettige muzikale belevenis. Van 19 t/m 21 september kan het Nederlandse publiek opnieuw kennis maken met Public Service Broadcasting; achtereenvolgens in het Patronaat Café in Haarlem, de kleine zaal van de Metropool in Hengelo, en op Incubate in Tilburg.

Momenteel is Public Service Broadcasting bepaald ‘hot’ te noemen in Engeland. Het duo heeft inmiddels een uitstekende live reputatie, ontvangt airplay op diverse radiostations en krijgt goede recensies op zowel eerder werk als op de in mei uitgebrachte eerste langspeler ‘Inform – Educate – Entertain’. Op 13 juli is de band te zien in het voorprogramma van The Rolling Stones in Hyde Park. In september brengen ze hun futuristische nostalgia, inclusief de gesampelde beelden uit informatieve en propagandafilms uit vroegere tijden (jaren ‘30 – ‘50) opnieuw naar Nederland.

‘New favourite band’

Public Service Broadcasting bestaat uit J. Willgoose Esq. (gitaar, banjo, andere snaarinstrumenten en elektronica) en Wrigglesworth (drums, piano en elektronica). Ze brenge een indrukwekkende mix van oude electro, breakbeats, synthpop en indierock. Na de prijswinnende single ‘Roygbiv’, meer dan 12.000 verkochte exemplaren van de EP ‘The War Room’, is het nieuwe album ‘Inform – Educate – Entertain’ onlangs enthousiast ontvangen. The Guardian en Mojo Music Magazine gaven 4 uit vijf sterren. Andere reacties waren: “Genuinely original, innovating and amazing” (Artrocker), “My new favourite band” (Janice Long, BBC Radio 2), “They blend the voices of the past with the music of the present to astounding effect” (The Independent), en “Absolutely sensationally brilliant” (Tom Robinson BBC6)

Public Service Broadcasting
Donderdag 19 september 2013

Patronaat Café, Haarlem
Entree: gratis

Vrijdag 20 september 2013

Metropool KZ, Hengelo
Entree: € 5,- (start kaartverkoop: 29 mei 2013, 10.00 uur)


Zaterdag 21 september 2013

Incubate, Tilburg

Ticketinfo: www.incubate.org

http://publicservicebroadcasting.net/

Klik hier voor de actuele single/video van Public Service Broadcasting: ‘Signal 30’

Fotografie: Paul Barendregt