Elton John

Nieuw album ‘The Diving Board’ komt in september.


In september zal Elton John een nieuw album uitbrengen. ‘The Diving Board’ belooft een geraffineerd nieuw hoofdstuk uit zijn lange carrière te worden. Het album grijpt terug naar de piano-bas-drums-constructie uit de beginjaren en roept herinneringen op aan de baanbrekende albums die Elton John begin jaren zeventig uitbracht. Daarnaast herbevestigt het album Elton Johns status als componist van wereldfaam en begenadigd pianist.

‘The Diving Board’ is het eerste studioalbum met nieuw materiaal sinds ‘The Captain & The Kid’ uit 2006. Alle nummers op het album werden geschreven door Elton John en zijn vaste tekstschrijver Bernie Taupin, met wie hij al sinds 1967 samenwerkt. ‘The Diving Board’ is opgenomen in The Village in Los Angeles en geproduceerd door T-Bone Burnett (die ook ‘The Union’ maakte, een samenwerking tussen Elton John en Leon Russell). Onder anderen Doyle Bramhall, Raphael Saadiq en Jay Bellerose spelen op het album mee, naast de legendarische percussionist Jack Ashford.

‘Home Again’, de eerste single van het nieuwe album, is deze week in première gegaan op de Britse radio. ‘The Diving Board’ komt op vrijdag 13 september uit.