Leonard Cohen

Levende legende komt naar Ziggo Dome.

Leonard Cohen voegt een extra concert toe aan zijn Old Ideas World Tour. Op 20 september, de avond voor zijn 79e verjaardag, staat hij in de Amsterdamse Ziggo Dome. De Canadese singer/songwriter zou Nederland dit jaar eenmaal aandoen, maar heeft besloten toch een extra concert te geven nu de kaarten voor zijn optreden in Ahoy Rotterdam op 18 september  nagenoeg zijn uitverkocht. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur via de verkoopkanalen van Ticket Service Nederland.

Vorig jaar gaf Leonard Cohen nog twee uitverkochte concerten in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Getuigen van die concerten kunnen het beamen: wanneer Leonard Cohen op het podium staat, is alleen het allerbeste goed genoeg voor zijn fans. De Volkskrant gaf Cohen destijds maar liefst vijf sterren voor zijn performance. “Cohen pakt Amsterdam in met sereniteit”, luidde de kop in Trouw en Nu.nl schreef dat “de Canadees er als geen ander in slaagt drie generaties muziekliefhebbers te ontroeren”.

Nog altijd vitaal, zoals afgelopen weekend te zien in Antwerpen, zal ook Cohens optreden in de moderne popzaal in onze hoofdstad, ongetwijfeld gedenkwaardig worden. Naast een selectie van zijn meest recente album ‘Old Ideas’ zal het publiek in Amsterdam weer kunnen genieten van briljante nummers als ‘Bird on the Wire’, ‘Suzanne’, ‘So Long, Marianne’ en uiteraard het alom bekende ‘Hallelujah’.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor het concert van Leonard Cohen in de Ziggo Dome start op vrijdag 28 juni om 10.00 uur via www.ticketservice.nl, telefonisch via 0900 – 300 1250 (€ 0,45 p/m) en via de bekende voorverkoopadressen. Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar; voor de vloer en voor de eerste ring.

Vrijdag 20 september 2013
LEONARD COHEN
Ziggo Dome – Amsterdam
Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 80,- / € 90,- /€ 120,- (excl. servicekosten)
De laatste kaarten voor het concert van Leonard Cohen op 18 september in Ahoy Rotterdam zijn verkrijgbaar via www.eventim.nl en bij de Kassa van Ahoy.

Foto: Luuk Denekamp