Madonna

MDNA-tour uit op dvd.

Vorig jaar ging Madonna op wereldtournee in het kader van haar laatste album ‘MDNA’. Ze bracht haar twee uur durende show naar 29 landen, waar ze 88 uitverkochte concerten deed. De spectaculaire, controversiële en goed ontvangen concerten werden wereldwijd gezien door 2,2 miljoen fans. Het concert wordt op vrijdag 23 augustus uitgebracht op dvd.

“Madonna heeft zes maanden lang gewerkt om het videomateriaal van 30 camera’s en veel verschillende shows te monteren voor de dvd”, aldus Danny B. Tull, co-regisseur van de concerten. “Elk nummer is als een korte film. Het ene moment zit je in een actiefilm en het volgende in een golden era-musical, dan snel door naar India en vervolgens eindig je op een house feest.”

Naast nieuw materiaal komen klassiekers als ‘Express Yourself’, ‘Vogue’, ‘Open Your Heart’ en ‘Like A Prayer’ ook voorbij. Madonna zelf over het concert: “Mijn show is een reis.. de reis van een ziel van de duisternis naar het licht. Het is deels cinematografisch musicaltheater, deels spektakel en soms intieme performance art.”

Fotografie: Paul Barendregt