Moody Blues

Gehele oeuvre gebundeld in ‘Timeless Flight’.

In de 50 jaar dat de Moody Blues bestaat heeft de band 24 albums uitgebracht en in totaal meer dan 50 miljoen platen verkocht. Het klassieke album ‘Days Of Future Past’, met de bekendste Moody Blues song ‘Nights In White Satin’, wordt gezien als het startsein voor het tijdperk van de conceptalbums en bijbehorend artwork. Justin Hayward, John Lodge en Graeme Edge zijn hiermee met recht de vaders van de progressieve rockstroming te noemen.

Het aanstaande vrijdag te verschijnen ‘Timeless Flight’ is een uitgebreid overzicht van het gehele oeuvre van The Moody Blues, bestaande uit elf geremasterde cd’s en zes dvd’s met nog niet eerder vrijgegeven tracks, een 120 pagina’s tellend boek, een tourposter, foto’s en andere memorabilia. Naast de box-set komt ‘Timeless Flight’ vrijdag ook in een 4CD- en een 2CD-uitvoering uit.

© Universal