Queens of the Stone Age

Band komt voor optreden naar Ziggo Dome.

Op dinsdag 26 november geeft Queens Of The Stone Age een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Gisteren maakte de band dit al bekend op Pinkpop. De voorverkoop van dit concert start aanstaande vrijdag 21 juni om 10.00 uur.

Queens Of The Stone Age is door Josh Homme opgericht in 1997, nadat de stoner rockband Kyuss uit elkaar viel. Een jaar later verscheen het titelloze debuutalbum, waarvan ‘Regular John’ het meest bekende nummer is. De band bestond toen uit Josh Homme, Nick Olivieri, Alfredo Hernandez en Dave Catching. Met uitzondering van Josh Homme, die naast Queens Of The Stone Age furore in vele andere projecten maakt, rouleert de bezetting van de band bij elk album.

Zo leverden Mark Lanegan, voormalig zanger van de Screaming Trees, en Dave Grohl belangrijke bijdrages aan de derde baanbrekende plaat Songs for the Deaf uit 2002. Een groot succes mede dankzij grote hit ‘No One Knows’. In 2005 verschijnt vervolgens het album Lullabies To Paralyze, met daarop de hitsingles ‘Little Sister’ en ‘In My Head’. Daarna brachten ze in 2007 hun vijfde studio-album Era Vulgaris uit.

Het nieuwe album van Queens Of The Stone Age getiteld …Like Clockwork is net uit en wordt ondersteund door concerten op onder andere Pinkpop 2013 en hun volgende concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Live heeft de band reputatie van geweldige concerten. ‘My God Is The Sun’ is het eerste nummer van het nieuwe album en wordt momenteel zeer positief ontvangen door de pers. Joshua Homme beschrijft het nieuwe album als een “audio documentary of a manic year”.

Queens of the Stone Age zijn: Joshua Homme, Troy van Leeuwen, Dean Ferita en Michael Shuman. Jon Theodore zal de live drummer zijn voor de komende tour. Op de plaat gaat QOTSA samenwerkingen aan met op drums Dave Grohl, Joey Castillo en Jon Theodore. Verder mooie gastbijdragen van Sir Elton John, Mark Lanegan, Nick Oliveri, Trent Reznor, Jake Shears, James Lavelle, en Alex Turner.

3FM Presents

QUEENS OF THE STONE AGE

Dinsdag 26 november
Ziggo Dome – Amsterdam
Entree: € 45,-  t/m € 49,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande vrijdag 21 juni om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).