UB40

Het verzamelde werk.

In 1978 besluit een groep werkloze schoolvrienden in Groot-Brittannië een bandje te beginnen. Ze noemen zichzelf UB40, naar het ‘Unemployment Benefit formulier 40’, dat ze allemaal maar al te goed kennen. De muziek die ze maken is, in tegenstelling tot de sfeer in die dagen, vrolijk en fris, maar heeft een duidelijke, serieuze boodschap. De band scoort de hit ‘Food For Thought’ en gaat op tour met Chrissie Hynde; het begin van een glansrijke carrière. De band ontpopt zich naarmate de jaren vorderen steeds meer als een uitstekende live band.

Vandaag verschijnt het driedubbelalbum ‘Collected’. Op de eerste twee cd’s staat een overzicht van de hits van de band, met onder andere ‘I Got You Babe’ (met Chrissie Hynde), ‘Baby Come Back’ (met Pato Banton), ‘Red Red Wine’, ‘Rat In Mi Kitchen’, ‘Kingston Town’, (I Can’t Help) Falling In Love With You’. De derde cd is gevuld met minder bekende nummers, samenwerkingen en live opnames.

(c) Universal Music