Birds of Paradise

Paradijsvogelconcerten in Muziekgebouw Eindhoven.

‘Birds of Paradise’ gaat over zeldzame artiesten, unieke persoonlijkheden, paradijsvogels van hun eigen ‘soort’. De meeste concerten zijn exclusief voor Nederland. Het indie-festival vindt plaats in de verschillende zalen en foyers van Muziekgebouw Eindhoven.

Line-up
wo 3 juli Penguin Cafe
do 4 juli Esperanza Spalding
vr 5 juli The Magnetic North + Tom Hickox
za 6 juli The Irrepressibles
zo 7 juli Rufus Wainwright – solo

Penguin Cafe
Onder leiding van Arthur Jeffes is het tienkoppige ensemble terug van weggeweest met nieuw werk, maar ook materiaal van het originele Penguin Cafe Orchestra, zoals Telephone and Rubber Band en Perpetuum Mobile.
Woensdag 3 juli 2013
Muziekgebouw Eindhoven
Aanvang: 20.15 uur
Entree € 32,- (incl. servicekosten)

Esperanza Spalding – Radio Music Society
Op zang én basgitaar beweegt Esperanza Spalding zich met een onweerstaanbaar charisma in haar nieuwe project tussen sublieme baslicks en opwindende improvisaties.
Randprogrammering Basta & Niels Broos

Donderdag 4 juli 2013
Muziekgebouw Eindhoven
Aanvang: 20.15 uur
Entree € 32,- (incl. servicekosten)

The Magnetic North + Tom Hickox

The Magnetic North
Orkney: Symphony of the Magnetic North, is een tijdloze, betoverende lofzang aan de Schotse eilanden. De intrigerende hoge stem van Peel in combinatie met de bijzondere muziek van Cooper en Tong maakt direct benieuwd naar de magie van Orkney.

Tom Hickox
Door de diepte en intensiteit van zijn stem (denk Antony meets Nick Cave), diepgravende teksten en schitterende arrangementen zijn vergelijkingen met grootheden als Leonard Cohen en Tom Waits niet van de lucht.

Vrijdag 5 juli 2013
Muziekgebouw Eindhoven
Aanvang: 20.15 uur
Entree € 15,50 (incl. servicekosten)

The Irrepressibles
Akoestische orkestraties, flarden elektronica en McDermott’s klassiek geschoolde stem, een kruising tussen Anthony and the Johnsons, Kate Bush en David Bowie, zorgen voor een mooie mix die samen staan voor emotioneel geladen orkestrale pop.
Zaterdag 6 juli 2013
Muziekgebouw Eindhoven
Aanvang: 20.15 uur
Entree € 23,- (incl. servicekosten)

Rufus Wainwright

Singer-songwriter Rufus Wainwright wordt geroemd als één van de belangrijkste songwriters van deze tijd. Wainwrights laatste album ‘Out of the Game’ verscheen in 2012 en is geproduceerd door Grammy-winnaar Mark Ronson, onder meer bekend van zijn producties voor Amy Winehouse en Adele.
Randprogrammering Lotte Bovi & Emil Landman

Zondag 7 juli 2013
Muziekgebouw Eindhoven
Aanvang: 20.15 uur
Entree € 50,50 (incl. servicekosten)

Ticketverkoop