Birdy

Brits zangtalent opnieuw naar Nederland.

Twee jaar geleden was ze daar opeens: Birdy met haar gouden stem en innemende, openhartige uitstraling. Binnen 5 minuten verkocht ze vorig jaar 2 shows in Nederland uit en behaalde het gelijknamige debuutalbum ‘Birdy’ in no time de platina-status. Op dinsdag 5 november komt het Britse zangtalent opnieuw naar Amsterdam. De kaartverkoop voor dit optreden in de Melkweg start op zaterdag 3 augustus om 10.00 uur via de website van de Melkweg, Ticket Service Nederland en de bekende voorverkoopadressen.

Birdy debuteert in 2011 met haar cover van Bon Iver’s nummer ‘Skinny Love’. Het nummer wordt door de combinatie van mooi pianospel en een heldere stem meteen opgepikt door BBC Radio en bereikt al snel de hoogste regionen van de internationale hitlijsten. In Nederland werd het nummer zelf het meest gedownloade nummer van dat jaar. Na het bijzonder mooie ‘Skinny Love’ kwam Birdy ook met unieke interpretaties van originele songs van onder andere Phoenix, The National, Fleet Foxes, Ed Sheeran en The xx.

Fire Within

Op vrijdag 20 september komt het tweede album, genaamd ‘Fire Within’, van het inmiddels 17-jarige zangtalent uit. De hiervan afkomstige eerste single Wings” is sinds vorige week op YouTube te horen: een intens prachtig nummer zoals je van Birdy kunt verwachten. Het optreden op 5 november in de Melkweg belooft dan ook een absolute aanrader voor liefhebbers van de betere popmuziek.

Dinsdag 5 november 2013

BIRDY

Melkweg – Amsterdam

Entree: € 24,50 (excl. servicekosten)

Kaartverkoop start zaterdag 3 augustus om 10.00 uur via www.melkweg.nl, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.
Kijk voor meer informatie over Birdy op www.officialbirdy.com of op Facebook.

Foto: Harold Versteeg