Brabant Open Air

Stef Classens wint de Opmaten van Brabant.

Brabant Open Air wordt geopend door 20-jarige singer-songwriter uit Veulen.

Op vrijdag 6 september opent Stef Classens het Eindhovense stadsfestival Brabant Open Air. Classens won de Opmaten van Brabant, een bandwedstrijd waarbij de winnaar 30 minuten speeltijd en 50 BOA-tickets wint. De vakjury onder leiding van Robin van Beek (8ball Music) was erg te spreken over het werk van deze 20-jarige singer-songwriter uit het Limburgse Veulen.

Met zijn gevoelige teksten en een stem in het bereik van Ed Sheeran, Willie Nelson, Johnny Cash en Ben Howard laat Stef Classens zich graag in al zijn naaktheid zien. Classens: “Films, boeken, tv series en foto’s fascineren en inspireren mij heel erg bij het schrijven van liedjes. Zo kom je dingen tegen waar je normaal niet zo snel aan zou denken, maar wel emoties bij je losmaken die je moet verwerken in een liedje.” Stef Classens timmert gestaag maar doelgericht aan de weg. Eerder verzorgde hij het voorprogramma van Dotan, Ed Struijlaart, Gerhardt, Case Mayfield, Niels Geusebroek en Nielson.

Classens viel op door zijn gedegen presentatie, de kwaliteit van zijn liedjes en zijn overtuigende podium presence. Classens liet dertig andere deelnemers achter zich.

Het optreden van Stef Classens op vrijdag 6 september 2013 vormt de opmaat naar de Maten van Brabant. Tijdens de Maten van Brabant gaan verschillende Brabantse artiesten spannende samenwerkingen met elkaar aan. De line-up van dit geweldige spektakel bestaat onder meer uit Guus Meeuwis, Gers Pardoel, Anneke van Giersbergen, Armand en Nol Havens.

Meer informatie over Stef Classens vindt u via www.stefclassens.com

Ga voor meer informatie over Brabant Open Air en de Maten van Brabant naar www.brabantopenair.nl

Fotografie: Hans Kreutzer