Eddy Zoëy

Nieuw album en nieuwe single in aantocht.

Eind augustus komt Eddy Zoëy, in samenwerking met MARS Worldwide, uit met zijn vierde album “Andere kanten van…”. Op deze plaat, die uit 12 kakelverse liedjes bestaat, grijpt Zoëy terug naar de jaren ’80 sound en passeren kleine en minimalistische tot grootse en scheurend knallende songs de revue, precies zoals we Zoëy als singer-songwriter kennen. Namelijk ingetogen, zachtmoedig en vol op de gevoelige snaar, maar ook uitbundig, cynisch en vrolijk humoristisch.

Afkomstig van zijn nieuwe album, verscheen onlangs al de eerste single “Beter dan ik”. Een “poppie” track begeleid met een spraakmakende video, die is gebaseerd op de terugkomende oneliner in het liedje “je bent ook maar een doodgewone lul“. De video is op zijn website http://www.eddyzoey.nl te bekijken.

Zoëy bracht in 1996 zijn eerste album “Chasing Whatever It Is” uit, gevolgd door “Succes jongen” uit 2000 met daarop de hit “Bijna” en in 2004 “6 maanden geen teevee”. Naast eigen werk, schreef hij ook voor veel andere artiesten, waaronder Ray Slijngaard, Ben Cramer, Kinderen voor Kinderen, Mai-Tai, Ruth Jacott, Romeo en Chipz. Met de twee laatstgenoemden scoorde hij 2 nummer 1-hits. Uitstapjes in andere muzikale richtingen werden evenmin geschuwd. Behalve als succesvolle componist,  auteur en zanger, is Zoëy ook een bekende radio en tv persoonlijkheid. Zo presenteerde hij talloze programma’s voor o.a. BNN, RTL5 en SBS6, was hij te horen in commercials en vertolkte hij de rol van voice-over. Binnenkort is hij te zien in het TROS programma ‘De zomer voorbij”, dat vanaf 4 september wordt uitgezonden.