London Calling

Nog vier nieuwe namen voor festival.

Er zijn weer vier nieuwe namen bevestigd voor London Calling: MS MR, Ball Park Music, Nadine Shah en Fyfe. Eerder werd al bekend dat The Dodos, Mac DeMarco, Porcelain Raft, Findlay, Ruen Brothers, Wolf Alice en London Grammar naar het festival komen. London Calling vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 november in Paradiso.

Zet het nummer ‘Hurricane’ op en je wordt direct meegenomen door de sierlijke vocalen en melodieën die het duo Ms Mr uit New York laat horen. Het zwoele zomergevoel van Lana Del Rey wordt gecombineerd met stuwende triphop van bijvoorbeeld Poliça. The Guardian omschrijft Ms Mr als “supersterren van de droompop” en daar is geen woord aan gelogen.

Ball Park Music is een Australische indieband rondom songwriter Sam Cromack. Het vijftal uit Brisbane brak in 2011 door in Australië en bracht in oktober 2012 al zijn tweede album ‘Museum’ uit, opvolger van ‘Happiness And Surrounding Suburbs’. Nu is Europa ook eindelijk aan de beurt. ‘All I Want Is You’ werd al door 3FM opgepikt en als favoriete nieuwe track gekozen. Dat gaat ongetwijfeld voor een memorabel London Calling moment zorgen!

Singer-songwriter Nadine Shah wordt ook wel ‘the female Nick Cave’ genoemd door de Britse pers, door haar donkere liefdesverhalen en indrukwekkende stemgeluid. Producer Ben Hillier, die eerder werkte met The Horrors, The Futureheads, Blur en Depeche Mode zag het nummer ‘Dreary Town’ op Youtube en was zo onder de indruk dat hij haar uitnodigde in de studio. Nadine Shah bracht begin juli haar debuutalbum ‘Love Your Dum and Mad’ uit. Less-is-more pop, electronica en een klein snufje jazz.

De 23-jarige Paul Dixon uit Londen maakt als Fyfe electronische folkmuziek, in het straatje van Patrick Wolf, Miike Snow en Alt-J. Trage soundscapes met veel sfeer en ruimte, maar ondertussen wel dansbaar en aanstekelijk. Dixon is al een paar jaar werkzaam in de muziek, destijds nog onder de naam David’s Lyre, maar zijn nieuwe, frisse start als Fyfe staat nu even voorop.

London Calling
Datum: vrijdag 1 en zaterdag 2 november
Entree: Dagkaarten €20,00 excl. lidm. en Passe-partout €35,00 excl. lidm.
Zaal open: 18:00 uur
Aanvang: 18:30 uur
Informatie: www.londoncalling.nl en www.paradiso.nl