Pat Metheny

Amerikaanse jazzgitarist naar Tivoli Vredenburg.

Op zondag 8 juni 2014 geeft Pat Metheny Unity Group een concert in het nieuwe TivoliVredenburg in Utrecht. Dit is het eerste concert in TivoliVredenburg dat in de verkoop gaat. Dit in samenwerking met North Sea Jazz. De kaartverkoop voor dit concert begint vrijdag 5 juli om 10.00 uur.

Een man die uiteraard geen introductie behoeft is Pat Metheny: de Amerikaanse jazzgitarist is een grootheid op zijn muziekgebied. De gitarist, die in zijn carrière maar liefst negentien Grammy’s won, komt naar Utrecht met zijn nieuwe groepsproject Pat Metheny Unity Group. Hierin staat de grootmeester in een geweldige line-up met de vermaarde Chris Potter of saxofoon, meervoudig Grammy-winnaar Antonio Sanchez op drums, Giulo Carmessi op toetsen en de zeer getalenteerde Ben Williams als bassist. Antonio Sanchez is geen onbekende in deze groepsbezetting aangezien hij al meerdere malen deel heeft uitgemaakt van de Pat Metheny Group.

Momenteel wordt er gewerkt aan een album van Pat Metheny Unity Group waarvan de releasedatum gepland staat in 2014. Tijdens het concert in het nieuwe TivoliVredenburg kan men ouder werk verwachten van Pat Metheny Group maar ook nieuwe nummers verwachten vanuit Pat Metheny Unity Group.

PAT METHENY UNITY GROUP

Zondag 8 juni 2014
Oude zaal van TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht
Entree: € 44,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur

Kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).