The Allman Brothers Band

Luxe heruitgave van legendarisch album.

In augustus 1973 kwam het vijfde album van The Allman Brothers Band uit: ‘Brothers And Sisters’. Dit album werd al snel het best verkopende album ooit van deze legendarische Southern blues- en rockband. De periode voorafgaand aan dit album was niet makkelijk. In 1971 had de band, dankzij een fenomenaal live optreden en bijbehorende live plaat (‘At Fillmore East’) wereldwijd naam gemaakt. Helaas werd dit succes snel gevolgd door de tragische dood van oprichter, bandleider en gitarist Duane Allman. Zijn broer, zanger en organist Gregg Allman, nam de rol van bandleider over en twee jaar later kwam ‘Brothers And Sisters’ uit, met daarop onder andere de klassieker ‘Ramblin’ Man’.

Nu, bijna 40 jaar later, brengt Universal Music het album aanstaande vrijdag opnieuw uit als ‘Deluxe Edition’. Deze nieuwe versie is geremasterd en bevat out-takes en nooit eerder uitgebrachte tracks. Naast de Deluxe 2CD-versie is dit album ook als 4CD-set te krijgen, met als toevoeging een concert uit 1973 (‘At Winterland’). @Universal

www.allmanbrothersband.com