Welcome to The Village

Festival zoekt openingsact.

In samenwerking met 3FM Serious Talent zoekt het popfestival Welcome to The Village een openingsact. Naast We Were Promised Jetpacks, Mister And Mississippi en nog zeventig andere acts zal deze band het driedaagse festival openen op vrijdag 26 juli. Alle Nederlandse bands kunnen zich tot 14 juli inschrijven. Op 21 juli wordt bij de Serious Talent ambassadeurs Barend en Wijnand op 3FM bekend gemaakt wie de winnaar is.

‘Welcome to The Village heeft net als Serious Talent het promoten van nieuw, Nederlands muzikaal talent hoog in het vaandel staan’, zegt Wijnand Speelman van 3FM. ‘We vinden het dan ook erg tof dat het festival beginnende bands en artiesten deze kans geeft.’

Sinds 2006 is Serious Talent een springplank voor talentvolle bands. Onder meer Caro Emerald brak er razensnel mee door. Op Welcome to The Village spelen Mister And Mississippi, Daily Bread, Tessa Rose Jackson en Beans & Fatback als (voormalig) Serious Talent bands.

De wedstrijd is door Barend en Wijnand op 3FM geopend op 30 juni. Het inschrijven kan via de website ongekendtalent.nl, na de inschrijfperiode wordt door 3FM en Welcome to The Village de winnaar bekend gemaakt.

Welcome to The Village is op 26, 27 en 28 juli het mooiste festivaldorp van Nederland. In natuurgebied de Groene Ster, vlak buiten Leeuwarden, treden zeventig acts uit Nederland en ver daarbuiten op. Onder andere de eerder genoemde Mister And Mississippi en We Were Promised Jetpack zijn er te zien, evenals Ewert and the Two Dragons, And So I Watch You From Afar, Lucky Fonz III, …And You Will Know Us By The Trail of Dead en Beans & Fatback. Daarnaast is er een bomvol programma van kunst, poëzie en crossover met onder meer het dub poetry soundsystem De Tale Kanaäns ft. Nico Dijkshoorn.