Welcome To The Village

Dijkshoorn doet de dub op Welcome to The Village.

Onder andere Ronald Giphart, Marcel van Roosmalen, Ellen Deckwitz en de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh geven acte de présence op het Welcome to The Village festival nabij Leeuwarden. Samen met een delegatie Friese dichters geven de literatoren een maar liefst vijf uur durend optreden onder leiding van Nico Dijkshoorn en zijn dubband De Taale Kanaäns. Deze en meer bijzondere taalproducties vinden plaats op zondag 28 juli en worden mede mogelijk gemaakt door het Fries Historisch en Letterkundig centrum Tresoar en Leeuwarden 2018.

‘Ik heb er altijd van gedroomd om in een band te zitten met de moeilijkst uitspreekbare naam ooit’, aldus Dijkshoorn over zijn dub poetry soundsystem. ‘Met de Tale Kanaäns is me dat gelukt. En verdomd, het IS een droomband. Diepe dub, wegzwevende donderpreken en daar overheen gedichten en verhalen mogen voorlezen.‘

De Tale Kanaäns Met de poten in de klei, de kop in de wind en de heupen in Jamaica. Dj’s Pete Blaker en Jacco de Boer verzorgen met digitale dub, een voortvloeisel uit de Jamaicaanse ska en reggae remix cultuur, de basis voor een fascinerende kruising van muziek, verhalen, poëzie en performance. Host en performer Dijkshoorn geeft in deze dubpoetry-sessie ruimte aan de eerder genoemde Ronald Giphart, Marcel van Roosmalen, Deckwitz en Baldewsingh. De Friese delegatie bestaat uit Nyk de Vries, Tsead Bruinja, Spokeschrijver, Elmar Kuiper, Jorn van der Schaar en Sannemaj Betten.

Vloeibare Woordenwinkel Hoe smaakt poëzie? Verschillende kunstenaars en dichters uit het Noorden presenteren het antwoord in een flesje. Twee ‘instant-zinfabrikanten’ formuleren samen met bezoekers een poëtische zin die omgezet wordt in flesje met (letterlijk) spraakwater.

Het Fries Fluisterbos Stemmen in de verte, Friese poezie aan de randen van je gehoor. Tresoar heeft met Media Art Friesland een interactieve installatie ontwikkeld waarbij bezoekers middels Friese poëzie door ons Fluisterbos worden geleid…

Welcome to The Village

Welcome to The Village is op 26, 27 en 28 juli het mooiste festivaldorp van Nederland. In natuur- en recreatiebied de Groene Ster, vlak buiten Leeuwarden, treden meer dan zeventig acts uit Nederland en ver daarbuiten op. Daaronder Mister And Mississippi, We Were Promised Jetpack, Ewert and the Two Dragons, And So I Watch You From Afar, Lucky Fonz III, …And You Will Know Us By The Trail of Dead, Beans & Fatback en is er een bomvol programma van kunst, poëzie en crossover. Een weekendticket kost €50,-, festivalbezoekers kunnen onder andere een festivalsalade van eigen tuin eten.