Axelle Red

Succesvolle chansonniere naar Nederland.

Op donderdag 10 oktober komt de roodharige, succesvolle Belgische chansonnière Axelle Red voor een concert naar People’s Place aan de Stadhouderskade in Amsterdam. Omringd door getalenteerde muzikanten zal Axelle Red haar grootste hits en de mooiste nummers van haar veelgeprezen recente album ‘Rouge Ardent’ ten gehore brengen. Op zaterdag 3 augustus om 10.00 uur start de kaartverkoop via Paradiso en via www.ticketservice.nl.

Axelle Red is alom bekend en geliefd in Frankrijk en België. Sinds haar debuut met ‘Sans Plus Attendre’ in 1993 bracht ze in totaal 13 albums en werkte ze samen met grote namen uit zowel de soulmuziek als het Franse genre. ‘Rouge Ardent’ verscheen deze zomer en is door critici zeer warm onthaald. Het album geeft een overzicht van het brede spectrum aan stijlen uit de gevarieerde carrière van Axelle Red en is bovenal doordrongen van de “French Soul” die haar zo kenmerkt.

De vurige Axelle Red is terug
De pers is lovend over Reds laatste geesteskind, opgenomen met co-producer en muzikant Mark Plati (o.a. David Bowie, Francoise Hardy, Rita Mitsouko en The Cure). Het Laatste Nieuws in België meldt: “De vurige Axelle Red is terug.” NU.nl bestempelt haar tot “de adel van de Belgische pop” en De Telegraaf geeft 4 (van 5) sterren: “Zelfs als je geen woord Frans verstaat, is er voor iedereen de nodige schoonheid te horen. Een carrière van twintig jaar resulteert bij Red in een stem met een zeldzaam groot beeldend vermogen. Of het nu opgewekte, flink georkestreerde songs zijn … of een compleet naakte pianoballad: de Hasseltse heeft haar metier duidelijk onder de knie.

Chevalier des Arts et Lettres
Axelle Red is een afgestudeerde juriste (1993) en sinds 1997 ambassadrice voor UNICEF. Ze trad op met onder andere Youssou N’Dour, Eddie Floyd, Wilson Picket, Percy Sledge, Sam Moore en Ann Peebles en werkte samen met mensen als Charles Aznavour, Francis Cabrel, Sylvie Vartan, Arno en Tom Barman. Ze is winnares van een Victoire de la Musique – beste vrouwelijke artiest 1999 en beschikt over een NRJ Music Award voor haar duet met Renaud (‘Manhattan-Kaboul’). Axelle Red is onderscheiden door de Ordre de la Couronne en tot ridder geslagen als Chevalier des Arts et Lettres. Red is in hoge mate maatschappelijk geëngageerd en wordt bovendien gezien als mode-icoon.

Axelle Red is van plan om in Amsterdam een daverend optreden te geven waar pop, folkrock, Memphis Soul en Motown hoogtij zullen vieren, om zo de harten van de Nederlandse fans van het Franstalige lied definitief voor zich te winnen.

Paradiso presents:
AXELLE RED
Donderdag 10 oktober 2013
People’s Place | Amsterdam
Entree:  € 20,- (incl. daglidmaatschap / excl. servicekosten)
Kaartverkoop start op zaterdag 3 augustus om 10.00 uur via Paradiso en www.ticketservice.nl.

Kijk voor meer informatie over Axelle Red op www.axelle-red.com of op Facebook.