Bahamas

Intrigerende singer-songwriter naar Nederland.

Op 8 en 9 september is Bahamas live te zien Rotown en in Bitterzoet – gepresenteerd door Paradiso. De kaartverkoop voor de shows van deze intrigerende Canadese singer-songwriter, die momenteel te zien is als support act van Jack Johnsons Europese tour, start op vrijdag 2 augustus om 10.00 uur via o.a. de website van de betreffende zaal.

Afie Jurvanen, bekend onder de naam Bahamas, heeft in korte tijd met zowel zijn samenwerkingen met o.a. Feist als met zijn solowerk diepe indruk weten te maken. Met zijn debuutalbum ‘Pink Strat’ uit 2009 en opvolger ‘Barchords’ (2012) heeft de autodidactische Canadees meerdere nominaties voor de toonaangevende Juno Awards in de wacht weten te slepen. Zo werd hij met ‘Pink Strat’ genomineerd voor de Award for Roots & Traditional Album of the Year – Solo en ontving hij dit jaar voor ‘Barchords’ de nominatie voor Adult Alternative Album of the Year en voor maar liefst drie nummers de nominatie voor Songwriter of the Year.

Ook de pers is uiterst lovend over zijn laatste geesteskind ‘Barchords’. Zo noemt de Los Angeles Times het “A gorgeous, full-bodied recording that revels in spare but intensely flavorful textures. It’s that delightfully rare kind of record that commands an instant replay.”. De New Yorker en de Toronto Star omschrijven het album als respectievelijk “A reserved yet melodically rewarding exploration of relationships and heartache.” en “A work of impeccably concise and considered songcraft.”

Na eerder het voorprogramma van de populaire country-band Wilco zijn geweest, is Bahamas momenteel op tour als support act van Jack Johnson; op zondag 8 en maandag 9 september komt de singer-songwriter met zijn indie folk voor solo-optredens naar Rotown en Bitterzoet.

BAHAMAS

Zondag 8 september 2013

Rotown| Rotterdam

Entree:  € 9,- (excl. servicekosten)

Kaartverkoop start op vrijdag 2 augustus om 10.00 uur via www.rotown.nl, Velvet Music Rotterdam, Velvet Music Delft, Velvet Music Dordrecht en Hostel ROOM.

Maandag 9 september 2013

Bitterzoet (gepresenteerd door Paradiso)| Amsterdam

Entree: € 9,- (excl. servicekosten en incl. lidmaatschap)

Kaartverkoop start op vrijdag 2 augustus om 10.00 uur via www.paradiso.nl, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Kijk voor meer informatie over Bahamas op www.bahamasmusic.net of op Facebook.