Eefje de Visser

Eefje de Visser – Het Is

Haar debuutalbum ‘De Koek’ was in 2011 één van de meest opvallendste Nederlandstalige albums van dat jaar. Nu verschijnt haar tweede album ‘Het Is’. En waar ze op haar debuutalbum vrij gevarieerd te werk ging, heeft ze het ditmaal wat soberder gehouden.

Poppy tracks die op ‘De Koek’ stonden zul je hierop niet snel vinden. De track ‘In Het Echt’ komt daarbij nog het meest in de buurt. Hoewel dat niet betekend dat er helemaal geen variatie op het album is. Want ondanks dat Eefje de Visser voornamelijk een akoestische gitaar gebruikt heeft voor de nummers, horen we in ‘De Bedoeling’ en ‘Nee Joh’ synthesizers. Maar ook daarin wordt het sober gehouden. Dat past dan ook het beste bij de thema’s van het album zoals een verbroken relatie en weg willen vluchten uit je omgeving. Thema’s waar veel twintigers mee worstelen. Het levert mooie kleine liedjes op als ‘Lise’, ‘En’, ‘Alles Doen’, ‘Uit De Lucht’ en ‘Schip’.

Het is wel een typische groeiplaat die de tijd nodig heeft om je er warm voor te krijgen. Het is dan ook minder toegankelijk dan haar vorige album. Maar wie het album de tijd geeft wordt beloond op een schitterende singer/songwriter plaat. Eefje heeft een volwassen album afgeleverd met ‘Het Is’. En dat is iets wat niet alle artiesten voor elkaar krijgen bij hun tweede album.

Sterren: 4,0****

Tekst: Peter van Cappelle