Snoop Dogg

Rapper strijkt neer in de Melkweg.

De succesvolle Amerikaanse rapper, die eerder dit jaar nog in Paradiso en 013 optrad, lanceerde deze zomer zijn reggaeproject Snoop Lion. Gisteravond stond hij echter gewoon als Snoop Dogg op het podium en bracht zijn bekende hiphoptracks ten gehore.

Snoop Dogg is één van de grootste hiphopartiesten aller tijden. Sinds de West Coast rapper begin jaren negentig zijn eerste album uitbracht scoorde hij ontelbare hits met tracks als ‘Gin And Juice’ en ‘Drop It Like It’s Hot’. Hij speelde in vele films, produceerde tracks voor zichzelf en andere artiesten, lanceerde zijn eigen kledinglijn en deed zijn bewogen leven uit de doeken in een autobiografie.

Snoop begaf zich eerder dit jaar voor het eerst op het reggaepad. Onder de naam Snoop Lion bracht hij een aantal reggaetracks uit, waaronder ‘La La La’, geproduceerd door Major Lazer. In interviews gaf hij aan na de zegening door een Rastafari-priester voortaan als Snoop Lion door het leven te gaan en zichzelf te beschouwen als de reïncarnatie van Bob Marley. Het nieuws werd wereldwijd groot opgepakt in de media. Terwijl hij werkt aan de Snoop Lion liveshow blijft de hiphopgrootheid echter gewoon optreden als Snoop Dogg.

@Melkweg

Fotografie: Paul Barendregt