Appelpop

Festival beleeft eerste festivaldag.

Douwe Bob doet de aftrap ver van het publiek in rook gehuld. Om 19 uur is de tent al half gevuld. Douwe speelt natuurlijk You don’t have to stay en brengt daarmee de hoofden van de jonge meisjes nog steeds op hol.

Bij long story was een groot deel van de vrijwilligers van de corsowagen van passewaaij op dit optreden afgekomen. De winnaar van de parel van de Betuwe. Handsome poets hebben er zelf veel lol in en vermaken het publiek prima. The Golden Earring knallen er weer als van ouds op los. De tent inmiddels afgeladen vol.

Helaas is het podium aan een kant erg hoog waardoor mensen die vooraan staan niets op het podium kunnen zien, das jammer. Al in 1970 stonden ze al op het appelpoppodium,nu wederom met succes.

Mister and Mississippi

Speelde de cover daf punk “get lucky” op hele eigen gevoelige manier met de gitaar en de hoge stem van zangeres Samgar Leuël Jacobs in laagjes tussen de muziek door. Natuurlijk speelde ze ook nog wat nieuwe muziek, blijft tof! Wat mij betreft de band van 2013.

Waar was het feestje, bij de Opposites was het feestje. Knallende beats uit de boxen brachten vele jongeren op de been. een totaal ander publiek dan bij The Earring. dat is ook wat Appelpop zo leuk maakt voor ieder wat wils. Naverone rockte er op de hun gebruikelijke manier er lekker op los in de regen.  Voor de afsluiter Racoon was de tent nog helemaal vol, misschien door de regen, maar ze doen het altijd goed bij het festivalpubliek.

Fotografie: Hans Kreutzer