Avalanche Quartet

Avalanche Quartet – Rainy Night House CD.

Een album met covers is altijd een soort van risico. Zeker een plaat met Leonard Cohen-liedjes, die door de fans al decennia lang gekoesterd worden. Avalanche Quartet – aangevoerd door Nits-zanger Henk Hofstede – waagt zich voor de tweede keer aan en het moet gezegd worden: er is wederom een uiterst sfeervol album uitgekomen zoals Cohen dat zelf ook zou maken. De bandleden zijn zelf grote bewonderaars van het werk van Leonard Cohen. De groep werd zelfs in 2005 speciaal opgericht met het op de eigen manier coveren van Cohen-materiaal als doel. ‘Leonard Cohen Songs’ van de formatie verscheen in 2007  en nu komen ze met een opvolger met als titel ‘Rainy Night House’. Avalanche Quartet bestaat uit gedreven muzikanten die hun sporen al lang verdienden in de muziek. Naast Nits-zanger Henk Hofstede zijn dat Pim Kops (De Dijk), Marjolein van der Klauw (Powderblue) en Arwen Linneman (ex-Nits). De nummers zijn van Cohen maar Avalanche Quartet maakt er wel iets geheel eigens van. Je hoort ook duidelijk de passie die ze voor Cohen’s materiaal hebben.Het uit zich in kippenvelnummers als Joan of Arc, The Window, In My Secret Life, Winter Lady en The Stranger Song. Rany Night House is een bijzondere, en sferische coverplaat die uitnodigt tot vele luisterbeurten. Avalanche Quartet staat de komende maanden op de planken met dit prachtige repertoire. Zeker de moeite waard om te komen luisteren/kijken en dit album live te beleven. Voor meer informatie www.avalanchequartet.nl