Clannad

Eerste studioalbum sinds 1998.

Op 20 september a.s. brengt de Ierse band rond de families Brennan en Duggan haar eerste studioalbum uit sinds 1998. Het Grammy winnende ‘Landmarks’ was een voorlopig laatste wapenfeit. Eerder dit jaar bracht de band een live registratie uit. Ook bijzonder aan de totstandkoming van ‘Nadur’ is dat de vijf oorspronkelijke leden van de band voor het eerst sinds 1989 hebben samengewerkt in de studio.

De release van ‘Nadur’ ( Gaelic for nature), betekent ook dat de band weer op tour zal gaan. In 2014 staat de band driemaal op Nederlandse podia.

7 maart        Stadsschouwburg Haarlem

8 maart        Theater Markant Uden

9 maart        De Meenthe Steenwijk

Clannad brak wereldwijd door met het themanummer voor de film Harry’s Game, in 1983. Dat nummer verscheen op het album ‘Magical Ring’. In 1985 werd er een duet opgenomen met Bono van U2. Het duet ‘In A Lifetime’ verscheen op het album ‘Macalla’ en werd een wereldwijd succes. Een ander hoogtepunt werd het album ‘Legend’, speciaal opgenomen als soundtrack voor de succesvolle televisieserie Robin of Sherwood. Het album ‘Banba’ uit 1993 bevatte de hitsingle ‘I Will Find You’, dat als thema voor de film The Last of the Mohicans werd gebruikt. Voor het album ‘Landmarks’ uit 1998 ontving Clannad een Grammy Award. In totaal verkocht de band tot nu toe meer dan vijftien miljoen albums.

Moya Brennan  vocals,harp

Ciarán Brennan bass,guitar, keyboards, mandolin, vocals

Pól Brennan     flute, whistles, guitar, keyboards, bodhran, vocals

Noel Duggan    guitar, vocals

Padraig Duggan mandola, vocals

www.clannad.ie