Ed Kowalczyk

Zanger met ‘I Alone – Acoustic’ in Rotterdam.

Ed Kowalczyk, de legendarische leadzanger van de succesvolle en populaire Amerikaanse rockband Live, stond op 18 september in de Rotterdamse Schouwburg.

Klassiekers als Lightning Crashes, I Alone, Selling The Drama, All Over You en The Dolphin’s Cry kwamen tijdens deze intieme en akoestische concertreeks voorbij.

Als zanger en songwriter van Live, waarmee hij miljoenen albums verkocht en 9 Top 10 hits scoorde, was Kowalczyk de persoon binnen de band die het meest in de spotlight stond. In 2009 besloot Kowalczyk zich echter volledig te gaan richten op zijn solo carrière. In 2010 bracht hij zijn eerste soloplaat “Alive” uit, die hem in Nederland een 4e positie in de Album Top 100 opleverde. Muzikaal gezien vervolgt de charismatische zanger hiermee de lijn, die hij met het latere werk van Live inzette.

Fotografie: Gwendolyne van Erp LivePicz.nl