Epica

Nederlandse metalband presenteert nieuw album in 013.

Het duurt nog even, maar op woensdag 30 april 2014 komt de mateloos populaire Nederlandse metalband Epica naar 013 in Tilburg. Het is de eerste Nederlandse show in dertien maanden. De band onder leiding van de charismatische frontvrouw Simone Simons, brengt volgend jaar een nieuw album uit, wat gepresenteerd wordt in 013. Tickets kosten € 30 (excl. servicekosten) en zijn te koop via www.013.nl. Vanaf aanstaande zaterdag 14 september tot en met 29 september zijn er ook early-bird tickets te koop voor € 27,50 (excl. servicekosten).

Epica is ontstaan in 2002 en is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste female fronted symfonische metalbands ter wereld. De populariteit van Epica rijkt ondertussen tot ver over de grens getuige succesvolle tournees door onder andere Noord- en Zuid-Amerika, Europa en zelfs Azië. Eerder dit jaar bracht de band het live-album ‘Retrospect’ uit. Het is een registratie van een groots concert in het Klokgebouw, ter ere van het tienjarig bestaan van de band.

In 2014 is de band klaar voor een nieuwe cyclus in hun carrière. En hoe trap je dat beter af dan met een nieuw album? De titel is nog niet bekend, maar het Tilburgse poppodium maakt wel bekend dat het album aldaar gepresenteerd wordt. In 2012 vond dit ik ook al plaats, toen met het album ‘Requiem For The Indifferent’. Dat concert was binnen een mum van tijd uitverkocht.

Het optreden in 013 is de eerste Nederlandse show in dertien maanden. Natuurlijk zal het nieuwe materiaal centraal staan, maar ook de oude klassiekers zullen voorbij komen. Daarnaast wordt één en ander spectaculair aangekleed middels de nodige pyro-effecten en andere special effects. Kaarten gaan voor € 30 (excl. servicekosten) de deur uit. Van 14 september tot en met 29 september (tenzij eerder uitverkocht), zijn er ook early-bird tickets te koop. Deze kosten € 27,50 (excl. servicekosten).

EPICA

Woensdag 30 april 2014
013, Tilburg
Entree: € 30 (excl. servicekosten)
Early Bird Tickets: € 27,50 (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.30 uur
Zaal open: 18.30 uur

De early-bird voorverkoop start aanstaande zaterdag 14 september om 10.00 uur via www.013.nl, zolang de voorraad strekt. De reguliere verkoop begint op 30 september 2013.