Fotosynthese & Ares

Nederhop duo doet clubtour en brengt EP uit.

Vanaf vandaag is ‘Geslepen’, de gezamenlijke EP van Fotosynthese & Ares, exclusief én gratis te downloaden via de online hiphop-community Puna.nl. Volgend op deze release doen dé hiphop-beloftes van dit moment onder de naam “Foto & Ares” een clubtour door Nederland.

Foto & Ares brengen met de EP ‘Geslepen’ het beste wat de hedendaagse Nederhop te brengen heeft; vijf tracks waarbij de heren ook elkaars talent weten te versterken. Live beloven de optredens van Foto & Ares sowieso een groot feest te worden: alle nummers zijn zo opgebouwd dat ze ook tijdens optredens staan als een huis en het publiek uit volle borst kan meedoen.

Los met Fotosynthese

De negentienjarige uit Breda afkomstige Fotosynthese (echte naam: Mijndert Rodolf) is inmiddels bij velen een begrip. Hij was ooit de jongste finalist in de categorie hiphop bij de Grote Prijs van Nederland, is opgenomen in het internationale talentenprogramma van het Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur en won onlangs de BoArte Aanmoedigingsprijs 2013 tijdens de Cultuurnacht van Breda. Zowel het album ‘Los’ als zijn liveoptredens worden met lovende woorden ontvangen. “Het talent van Fotosynthese is merkbaar”, zo schrijft VPRO’s 3voor12, “Foto is niets anders dan talent en maakt daar goed gebruik van, het levende bewijs dat de jeugd deugt.” De meeste hiphop-fans zullen Fotosynthese kennen van zijn vele optredens: van kleine feestjes tot grote festivals en van het voorprogramma voor de tour van Gers Pardoel tot recentelijk Macklemore in de Melkweg.

De roadtrip van Ares

Net als Fotosynthese, is ook Ares beloond met een nominatie voor State Magazine’s ‘Rookie Of The Year’ Awards. Bovendien stond de geboren Brabander in de halve finale van de Grote Prijs en verscheen hij op tv bij BNN’s The Next MC. Sinds de finale van The Next MC is de carrière van de jonge MC Ares in een stroomversnelling geraakt en zal ook zijn derde solo EP verschijnen. In 2014 volgt zijn debuutalbum ‘Roadtrip’.

Tourdata Foto & Ares
Zondag 22-sep Rotterdam BoomDox Festival
Vrijdag 8-nov Hengelo Metropool
Vrijdag 29-nov Den Bosch W2
Zaterdag 30-nov Haarlem Patronaat
Zaterdag 7-dec Deventer Burgerweeshuis
Vrijdag 13-dec Tilburg 013 stage01
Zaterdag 14-dec Utrecht Tivoli
Vrijdag 20-dec Nijmegen Merleyn
Vrijdag 27-dec Den Haag Paard van Troje
Zaterdag 28-dec Breda Mezz
De shows zijn gratis toegankelijk; klik hier de EP ‘Geslepen’ te downloaden.

http://www.foto-music.com | @Fotosynthese
http://www.aresmusic.nl | @Ares__MC