Keith Sweat

R & B-zanger nog lang niet uitgeblust.

Gisteren, donderdag 26 september, was het dan eindelijk zover! Het concert van Keith Sweat in de Melkweg in Amsterdam. De inmiddels 52 jarige zanger, songwriter en producer trakteerde zijn publiek op een topavond! Het publiek bestond voornamelijk uit dertigers en veertigers die weer eens vanouds wilde genieten van al zijn klassieke R&B glijers waarvan er wereldwijd miljoenen zijn verkocht.

Mr. Sweat was vergezeld van een complete live band en zette de afgenokte Melkweg helemaal op z’n kop. After 26 year of performing you don’t have to bet anymore…No doubt about it that Keith can make us sweat! De taferelen verschilde niet veel van 20 jaar geleden. Dringende en gillende vrouwen voor het podium. Allemaal vastbesloten om zo close mogelijk een glimp op te vangen van de in leather pants gehulde king of R&B, wiens heupbewegingen niets aan de verbeelding over lieten.

Na een reeks van heerlijke R&B meezingers vergezeld door zijn MC, bracht hij samen met zijn crew, Freak me, dat hij ooit voor Silk schreef, ten gehore. De zaal ging plat! Toen still good looking Keith vervolgens aan de ladies vroeg wie er die avond nog een baby met hem wilde maken was de hysterie compleet.  Vervolgens werden er nog een aantal dames het podium op getrokken die een privat performence van Mr. Tease kregen en zelfs persoonlijk werden toegezongen voor een hun verjaardag.

Entertainment pur sang. En het leek niet op te houden, het concert begon even na half negen en om 23.30 stond Keith nog steeds te performen. Met als uitsmijter, hoe kon het ook anders….Nobody! I want to tease you, I want to please you, I want to show you baby, that I need you! Wauw! Wat een geweldig concert en wat een rasartiest. Ik hoop, en ik denk vele mensen met mij, dat Mr. Sweat niet te lang op zich laat wachten voordat hij weer te bewonderen is op een van de podia in Nederland. Just ULTIMATE!

Recensie: Biba de Jongh