Rue Royale

Brits-Amerikaans folkduo opnieuw naar Nederland.

Rue Royale kan geen genoeg krijgen van Nederland. Na drie succesvolle shows afgelopen weekend is het Brits/Amerikaanse folkduo op zondag 27 oktober terug voor een concert in Perron55, Venlo. De kaartverkoop is per direct gestart via de website van Perron55.

Het folkduo Rue Royale werd opgericht in 2006 en is sindsdien bijna non-stop aan het touren. Geïnspireerd door de diverse stijlen die ze onderweg passeren, weten de echtelieden Brookln en Ruth Dekker met een minimale bezetting het maximale uit hun muziek te halen.

De betoverende folk met de prachtige, harmonieuze samenzang van het echtpaar kan steevast rekenen op goede reacties van de pers, ook hebben zij dankzij hun eerdere optredens een behoorlijke fanbase in Nederland weten op te bouwen. Vorige week verscheen hun derde plaat ‘Remedies Ahead’; het is tot nu toe het meest romantische album van het duo. Met fraaie nummers als ‘Set Out To Discover’, ‘Pull Me Like A String’ en ‘Brought Up Somewhere Else’ is Rue Royale een echte aanrader voor de liefhebbers van o.a. Kim Janssen, Damien Rice, Doves en Elbow.

Het acoustische folkduo Rue Royale werd opgericht in 2006 en zijn sindsdien bijna non-stop aan het touren. Geïnspireerd door de diverse stijlen die ze onderweg passeren, duidelijke invloeden zijn er bijvoorbeeld van het Britse Doves en Elbow maar ook van Fleedwood Mac en John Martyn, weet Rue Royale met een minimale bezetting het maximale uit haar muziek te halen. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het nostalgische Halfway Blind (feat. Kim Janssen), afkomstig van het meest recente werk Guide To An Escape, en laat je meeslepen in de muzikale ontdekkingstocht die Rue Royale heet.
Zondag 27 oktober 2013

RUE ROYALE + MOGIL (double bill show)
Perron55 | Venlo
Entree: € 12,50 (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via www.perron55.nl, de kassa van Perron55 en Sounds in Venlo.

Kijk voor meer informatie over Rue Royale op www.rueroyalemusic.com of op Facebook.