Sander van Doorn

Single gebruikt als PSV-anthem.

‘Neon’, de laatste single van DJ/Producer Sander van Doorn, is uitverkozen als anthem voor PSV’s aankomende voetbalseizoen. De samenwerking kwam tot stand nadat PSV de Eindhovense DJ benaderde voor een samenwerking rondom het 100 jarig jubileum, dat afgelopen zaterdag plaatsvond.

Met een avondvullend programma rondom de wedstrijd PSV – SC Cambuur, vol muziek en bijzondere acts, werd de avond spectaculair afgesloten met een lichtshow, terwijl ‘Neon’ door het stadion schalde, ondersteund door een live orkest.

De nummer 18 uit de DJ MAG Top 100 lijst kon helaas zelf niet aanwezig zijn, maar verscheen via een videoboodschap op de schermen in het Philips Stadion. Hij feliciteerde PSV en kondigde zijn eigen nummer ‘Neon’ aan. De uit Eindhoven afkomstige DJ draait over de hele wereld en moest diezelfde avond in New York optreden, op het festival Electric Zoo.

Sander van Doorn: “Als trotse Eindhovenaar en PSV fan, is dit één van de meest bijzondere momenten in mijn muziek carrière! Erg jammer dat ik er zelf niet bij kon zijn, maar bij het terugzien van de video krijg ik echt kippenvel. De 20.000 knippenrende mobiele telefoons, het live vioolspel op Neon & de schitterende lichtshow waren adembenemend. Ik voel me erg vereerd met deze samenwerking!”

Vorige jaar tekende van Doorn nog een platendeal bij het label van Jay Z, Roc Nation. Op 16 oktober aanstaande zal hij tijdens Amsterdam Dance Event een eigen event hosten in de Escape.