TodaysArt

Festival biedt twee dagen van uitdagende kunstvormen.

Naast de bekende plekken als het Haagse Atrium strijkt TodaysArt dit jaar ook neer in de gebouwen van het voormalige Ministerie van Binnenlandse Zaken. Een spannende locatie en tevens een enorme uitdaging voor de organisatie. Ze hebben de beschikking over de gehele toren waar een tentoonstelling is ingericht en een club gebouwd. Vooral het kunstprogramma wat gepresenteerd wordt is zeer indrukwekkend.

Ook dit jaar is er weer veel avontuurlijke hedendaagse beeldende kunst en cultuur op TodaysArt. Bijvoorbeeld ‘Mutual Wave Machine’ van het nieuwe “Marina Abramovic Institute”. Gedurende de twee weken dat de wereldberoemde performancekunstenares Marina Abramovic telkens iemand anders intens aankeek is gemeten wat er in de hersenen gebeurt tijdens deze “mutual gaze”. Daarnaast het psycholigisch intrigerende project ‘Psychotica’ van Jennifer Kanary. Zij ontwierp twee media-installaties waarmee de bezoeker kan ervaren hoe het is om een psychose te hebben.  Qua muziek zal een van ’s werelds meest vooraanstaande electronica componisten en mede-bouwer van de eerste analoge synthesizer Morton Subotnick samen met videokunstenaar Lillevan zijn moderne klassieker ‘Silver Apples of the Moon’ uitvoeren.

De negende editie van TodaysArt is op 27 en 28 september. www.todaysart.nl

Fotografie: Angela van Tol-Largaespada